Brioche burgeris su mėsa, brie sūriu ir karamelizuotais svogūnais

2025-03-26 Autorius Rugilė - maistassielai

Brioche burgeris su mėsa, brie sūriu ir karamelizuotais svogūnais
Brioche burgeris su mėsa, brie sūriu ir karamelizuotais svogūnais – tai tobulas gurmaniškas patiekalas tiems, kurie vertina išskirtinį skonį ir kokybišką maistą. Šis burgeris sujungia švelnų brioche bandelių minkštumą, sultingą mėsos kotletą, kreminį brie sūrį ir saldžiarūgščius karamelizuotus svogūnus į harmoningą skonių simfoniją. Tobulai tinka jaukiam vakarui su draugais, šeimos pietums savaitgalį ar specialiai progai, kai norisi kažko ypatingo.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galima naudoti įvairias alternatyvas pagal savo skonį ar turimus produktus: 

  • Vietoje brioche bandelių galima naudoti pilno grūdo bandeles, ciabatta duoną arba net be glitimo bandeles, jei turite jautrumą glitenui.
  • Jei nenaudojate kiaulienos, galite rinktis jautieną, vištieną, kalakutieną arba vegetariškus pakaitalus, tokius kaip pupelių ar grybų kotletai.
  • Brie sūrį galima pakeisti camembert, mozzarella, čederio ar net mėlynojo pelėsio sūriu, jei mėgstate intensyvesnį skonį.
  • Špinatus galima pakeisti gražgarstėmis, salotomis, romaninėmis salotomis arba kopūstų lapais.
  • Rūkytų paprikų miltelius galima pakeisti čili milteliais, aitriosiomis paprikomis arba naudoti šviežias žoleles, pvz., baziliką ar petražoles.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Formuojant mėsos kotletus, rekomenduojama juos šiek tiek įspausti centre, kad kepant jie išliktų plokšti ir tolygiai iškeptų.
  • Karamelizuojant svogūnus, verta juos kepti ant žemos ugnies ir dažnai maišyti, kad jie tolygiai paruduotų ir nepridegtų.
  • Brie sūris geriau lydosi, jei prieš dedant ant kotleto jį išimsite iš šaldytuvo ir leisite pastovėti kambario temperatūroje apie 20 minučių.
  • Prieš patiekiant, brioche bandeles galima lengvai apskrudinti skrudintuvo, orkaitėje arba keptuvėje su šlakeliu sviesto, taip jos įgaus traškumo ir papildomo skonio.
  • Jei norite intensyvesnio skonio padažo, į majonezo ir paprikų mišinį galite įmaišyti šiek tiek česnako, medaus ar balzamiko acto.

Ingredientai

    • Brioche burgerių bandelės: 4 vienetai 
    • Malta kiauliena ar jautiena: 600 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Brie sūris: 120 g (2-3 riekelės kiekvienam burgeriui) 
    • Špinatai: 100 g (didelė sauja) 
    • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio 
    • Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Baltojo vyno actas: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Marinuoti agurkai: 1 vidutinio dydžio (supjaustytas riekelėmis) 
    • Majonezas: 4 valgomieji šaukštai 
    • Rūkytų saldžių paprikų milteliai: 1 arbatinis šaukštelis (arba pagal skonį) 
    • Sviestas: 30 g (kepimui) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame karamelizuotus svogūnus. Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedais.
  2. 2. Keptuvėje ištirpiname 20 g sviesto ir sudedame supjaustytus svogūnus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol svogūnai suminkštėja, maždaug 5-7 minutes.
  3. 3. Kai svogūnai suminkštėja, įberiame žiupsnelį druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Viską gerai išmaišome.
  4. 4. Į svogūnus įpilame 1/2 arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto ir leidžiame jiems karamelizuotis maždaug 20-30 minučių ant mažos ugnies. Nepamirštame reguliariai pamaišyti, kad svogūnai nepridegtų.
  5. 5. Tuo metu paruošiame mėsos kotletus. Maltą mėsą padalinsime į 4 lygias dalis ir suformuosime kotletus, kurie būtų šiek tiek didesni už brioche bandeles, nes kepant jie susitrauks.
  6. 6. Suformuotus kotletus pabarstysime druska ir pipirais iš abiejų pusių.
  7. 7. Įkaitiname keptuvę su likusiu sviestu (10 g) ir dedame mėsos kotletus.
  8. 8. Kotletus kepsime po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie gražiai apskrus ir bus iškepę pagal jūsų pageidavimą (vidutiniškai arba gerai iškepę).
  9. 9. Kai kotletai beveik iškepę, ant kiekvieno uždėsime po 2-3 riekeles brie sūrio ir uždengsime keptuvę dangčiu, kad sūris išsilydytų (apie 1-2 minutes).
  10. 10. Paruošiame specialų padažą – majonezą sumaišome su rūkytų saldžių paprikų milteliais pagal skonį, gerai išmaišydami iki vientiso konsistencijos.
  11. 11. Brioche bandeles perpjauname per pusę ir lengvai paskrudiname skrudintuvo ar orkaitėje, kol jos taps šiek tiek traškios.
  12. 12. Apatinę bandelės pusę patepsime paruoštu majonezo ir paprikų padažu.
  13. 13. Ant padažo dėsime saujelę špinatų, tada keletą riekelių marinuoto agurko.
  14. 14. Ant viršaus uždėsime iškeptą mėsos kotletą su išlydytu brie sūriu.
  15. 15. Ant kotleto užbersime karamelizuotų svogūnų.
  16. 16. Uždėsime viršutinę bandelės dalį ir lengvai prispausime.
  17. 17. Burgerį galima perpjauti per pusę, kad būtų patogiau valgyti, arba patiekti visą.
Naminės sardelės - šviežios pieniškos dešrelės
(3)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"
(6)
Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
(3)