Vištienos suktinukai su bazilikų pesto ir grybų padažu

2025-01-16 Autorius oSkanu.lt

Vištienos suktinukai su bazilikų pesto ir grybų padažu
Vištienos suktinukai su bazilikų pesto yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis patiekalas sujungia sultingą vištienos krūtinėlę, aromatingą bazilikų pesto, pievagrybius ir kreminį padažą, sukuriant harmoniją tarp skonio ir maistingumo.

Vištienos suktinukai su bazilikų pesto yra ne tik gardus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris pradžiugins jūsų šeimą ar svečius. Sultinga vištiena, derinama su kvapniu pesto padažu ir kreminiu pievagrybių padažu, sukuria išskirtinį skonį, kuris patiks net išrankiausiems gurmanams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: Galite pakeisti kalakutienos filė ar kiaulienos nugarine, jei norite išbandyti kitokius skonius.
  • Bazilikų pesto: Jei neturite bazilikų pesto, galite naudoti saulėje džiovintų pomidorų pesto ar špinatų pesto.
  • Graikiškas jogurtas: Pakeiskite natūraliu jogurtu ar grietine, priklausomai nuo pageidaujamo padažo tirštumo ir skonio.
  • Kruopos: Vietoje manų kruopų galite pasirinkti ryžius, grikius ar kuskusą, atsižvelgdami į savo skonio pageidavimus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepdami vištienos suktinukus, įsitikinkite, kad jie yra vienodo storio, kad kepimas būtų tolygus.
  • Kepimo rankovė padeda išlaikyti vištienos sultingumą; jei jos neturite, galite naudoti foliją.
  • Padažui tirštinti miltus galite pakeisti kukurūzų krakmolu, ištirpintu nedideliame kiekyje šalto vandens.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: Apie 616 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: Apie 308 kcal

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Bazilikų pesto: 10 g
    • Svogūnai: 30 g
    • Pievagrybiai: 70 g
    • Graikiškas jogurtas: 20 g
    • Miltai: 5 g
    • Alyvuogių aliejus: 5 g
    • Manų kruopos: 50 g
    • Druska, pipirai, žolelės: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos paruošimas: Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir švelniai išmuškite, kad būtų vienodo storio.
  2. 2. Suktinukų formavimas: Kiekvieną vištienos gabalėlį aptepkite bazilikų pesto padažu, susukite į ritinėlį, kad pesto būtų viduje. Išorę pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.
  3. 3. Kepimas: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir apkepkite suktinukus po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus. Tada perkelkite juos į kepimo rankovę ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 25 minutes.
  4. 4. Padažo ruošimas: Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol taps permatomi.
  5. 5. Tada pridėkite pievagrybius ir kepkite dar kelias minutes.
  6. 6. Supilkite stiklinę vandens, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite apie 10 minučių. Padažą sutirštinkite, įmaišydami miltus, ištirpintus nedideliame kiekyje šalto vandens.
  7. 7. Nukelkite nuo ugnies ir, jei norite, įmaišykite šaukštą graikiško jogurto, kad padažas būtų kreminis.
  8. 8. Patiekimas: Paruoškite manų kruopas pagal pakuotės instrukcijas.
  9. 9. Patiekite vištienos suktinukus su virtomis manų kruopomis ir užpilkite paruoštu pievagrybių padažu.
  10. 10. Santrauka: Šis vištienos suktinukų su bazilikų pesto receptas yra puikus pasirinkimas norintiems nustebinti artimuosius gardžiu ir maistingu patiekalu. Lengvai paruošiami suktinukai su aromatingu padažu ir pasirinktomis kruopomis suteiks jūsų stalui išskirtinumo ir džiugins skonio receptorius.
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Cezario salotos su vištiena ir kale kopūstu
(1)
Peri peri vištos marinatas
(2)
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
(28)