Pesto vištiena duonelėje su salotomis

2025-03-16 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Pesto vištiena duonelėje su salotomis
Pesto vištiena duonelėje su salotomis - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina greitai paruošiamus, bet skoniu neapsakomai turtingus patiekalus. Šis receptas jungia itališkus ir Viduržemio jūros virtuvės elementus, sukurdamas harmoningą skonių derinį. Sultinga vištiena, pagardinta žaliu pesto padažu, kartu su gaiviu salotų mišiniu, įvyniotame į minkštą jogurto duonelę - tai tobulas pasirinkimas pietums, vakarienei ar net išvykai į gamtą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vištienos filė galima pakeisti kalakutienos file, tempeh arba tofu - vegetariškai versijai. 
  • Vietoje pesto padažo galima naudoti saulėje džiovintų pomidorų pastą arba hummusą
  • Romaninę ar iceberg salotą galima pakeisti špinatais, rukolos lapeliais arba jaunų lapelių mišiniu. 
  • Pomidorus galima pakeisti paprikomis, agurkais ar avokadu
  • Jogurto duoneles galima pakeisti ne tik tortilijomis, bet ir pita duona, lavašu arba naminėmis plokščiomis duonelėmis. 
  • Padažui vietoje garlic padažo tiks ir majonezas su česnako milteliais, o graikiško jogurto vietoje galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Prieš kepant vištieną, rekomenduojama ją išimti iš šaldytuvo bent 15-20 minučių prieš gaminimą, kad mėsa pasiektų kambario temperatūrą. Tai užtikrins tolygesnį iškepiminį. Kepant vištieną, stenkitės per daug nevartyti - taip išlaikysite daugiau sulčių viduje. Norint sutaupyti laiko, galima iš anksto pasiruošti pesto padažą arba naudoti parduotuvėje įsigytą. Jei norite patiekalui suteikti daugiau skonio, pabandykite duoneles ar tortilijas trumpai paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje. Taip pat rekomenduojama daržoves supjaustyti prieš pat patiekimą, kad jos išliktų traškios ir šviežios. 

Ingredientai

    • Vištienos filė: 2 mažieji gabalėliai (apie 300 g)
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
    • Pesto padažas: 3 arbatiniai šaukšteliai
    • Romaninė salota arba iceberg salota: 1 vidutinio dydžio
    • Pomidorai: 2 vidutinio dydžio
    • Jogurto duonelės: 4 vienetai (gaminu pagal šį receptą; galima keisti tortilijomis)
    Padažas daržovėms:
    • Garlic padažas: 3 valgomieji šaukštai (naudoju "Daumantų wowmama")
    • Graikiškas jogurtas: 1 valgomasis šaukštas
    • Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo vištienos paruošimo. Mažuosius vištienos filė gabalėlius apibarstykite jūsų mėgstamais prieskoniais iš abiejų pusių. Galite naudoti druską, pipirus, česnako miltelius, džiovintą baziliką ar itališką prieskonių mišinį.
  2. 2. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Dėkite paruoštus vištienos gabalėlius ir kepkite vidutiniame karštyje apie 4-5 minutes iš vienos pusės.
  3. 3. Apverčiate vištieną ir kepsite dar 3-4 minutes, kol ji visiškai iškeps ir įgaus gražų auksinį atspalvį. Patikrinkite, ar vištiena yra visiškai iškepusi, perpjaudami storiausioje vietoje - viduje neturi būti rožinės spalvos.
  4. 4. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Tuomet supjaustykite nedideliais, maždaug 1-2 cm dydžio gabalėliais.
  5. 5. Supjaustytą vištieną sudėsite į dubenį, užpilsite 3 arbatiniais šaukšteliais pesto padažo ir kruopščiai išmaišysite, kad kiekvienas gabaliukas būtų padengtas.
  6. 6. Tuo metu paruoškite daržoves. Romaninę arba iceberg salotą gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite salotą plonomis juostelėmis ir sudėkite į didelį dubenį.
  7. 7. Pomidorus nuplaunate, pašalinate sėklytes ir supjaustote nedideliais kubeliais. Sudėkite juos į tą patį dubenį su salotomis.
  8. 8. Daržovių padažui, kitame mažame dubenėlyje sumaišote 3 valgomuosius šaukštus garlic padažo, 1 valgomąjį šaukštą graikiško jogurto ir 1 arbatinį šaukštelį garstyčių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  9. 9. Paruoštą padažą supilsite ant salotų ir pomidorų mišinio. Švelniai, bet gerai išmaišykite, kad visos daržovės būtų padengtos padažu.
  10. 10. Jogurto duoneles arba tortilijas pašildykite mikrobangų krosnelėje arba sausoje keptuvėje, kad jos taptų minkštesnės ir lengviau formuojamos.
  11. 11. Ant kiekvienos duonelės ar tortilijos dėsite po ketvirtadalį paruoštų daržovių su padažu. Ant viršaus užbarstykite ketvirtadalį pesto vištienos.
  12. 12. Naudodami abi rankas, atsargiai formuojate duonelę, užlenkdami kraštus į vidų, kad formuotumėte kišenėlę. Jei naudojate tortilijă, ją susuksite į vyniotinį.
  13. 13. Pasirinktinai, jei naudojate tortiliją, galite ją dar trumpai pakepinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus ir taps traški.
Pesto vištiena duonelėje su salotomis
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Suvožtinis su kepta vištiena ir mocarela
(1)
Vištiena su kalafiorais
(73)