Jau ganėtinai seniai nebuvau valgiusi ir pasigaminusi jokios apkepėlės. O tikrai be reikalo, nes tai ne tik paprastai ir lengvai paruošiamas patiekalas, bet dar ir koks gardus!
Didžiulis pliusas yra tas, kad apkepėles galima gaminti iš pačių įvairiausių ingredientų, panaudoti įvairiausias daržoves, skirtingas mėsas, ryžius, makaronus arba bulves. Mūsų apkepėlės (ar reiktų sakyti užkepėlės?) sakyčiau yra ganėtinai populiarus patiekalas, jų dažnai galima užsisakyti įvairiose kavinėse. Štai pvz. kai keliavau Amerikoje, tai galiu drąsiai pasakyti, kad apkepėlės neturi didelio populiarumo, jų beveik niekada nematysite kavinių meniu. Nors, jei būti visiškai tiksliems, tai Amerikoje apkepėles suprantamos kiek kitaip, čia apkepėlė įprastai yra laikoma
garnyru ir kepama tik dideliame kepimo inde. Bet tai tiesiog maisto kultūros ir skonių skirtumai.
Dviejų rūšių apkepėlės, kurias aš asmeniškai labiausiai mėgstu yra vištienos su ryžiais, ir žuvies su bulvėmis. Šį kartą su Jumis visais noriu pasidalinti sočios ir labai skanios vištienos ir ryžių apkepėlės su pievagrybiais, brokoliais ir grietinėle receptu. Apkepėlei pagaminti nėra būtina naudoti brokolio ir vyšninių pomidorų, bet jie suteiks papildomo skonio ir vaizdo. Vietoje šių daržovių galima taip pat rinktis virtas
šparagines pupeles arba apkeptus paprikos gabaliukus. Nesvarbu su kuriomis daržovėmis pagaminsite, vis tiek galutinis rezultatas bus nuostabus.