Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis

2024-12-13 Autorius Vaida Bučinskienė

Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis
Vištiena su spanguolių padažu - aromatingi vištienos ketvirčiai, marinuoti išskirtiniame padaže, sužavi subalansuotu saldumo, gaivumo ir prieskonių deriniu. Medaus ir apelsinų sulčių marinatas, pagardintas cinamonu, česnakais, paprika, suteikia mėsai nepakartojamą skonį bei malonų aromatą. Kepti orkaitėje, vištienos ketvirčiai tampa sultingi ir minkšti, o patiekti su sodraus skonio spanguolių padažu jie įgauna dar daugiau šventiško žavesio. Šis patiekalas puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek ypatingoms progoms, kai norisi kažko ypatingo ir įsimintino.

Autorės komentaras
- labai Kalėdiška vištiena, spanguolės ir apelsinai visiškai šventinis aromatas. Spanguolių padažo saldumą pasirinkite pagal save. Jeigu norisi mažiau rūgšties, įmaišykite šiek tiek daugiau medaus. Jeigu padažas kiek per daug sutirštėjo, įmaišykite dar šiek tiek apelsinų sulčių.

Ingredientai

    • Vištienos ketvirčiai: 4 vnt.
    • Apelsinai: 2 vnt.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Medus: 1 valg. š.
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
    • Cinamonas: 1 arb. š.
    • Malta paprika: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Spanguolių padažui:
    • Spanguolės: 200 g (šaldytos)
    • Cukrus: 80 g
    • Apelsinų sultys: 100 ml
    • Apelsino žievelė: nuo 1 vnt.
    • Cinamonas: 0,5 arb. š.
    • Medus: 1 valg. š.
    • Druska: žiupsnelis
    Garnyrui:
    • Bulvės: 8 vnt.
    • Morkos: 4 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Bulvių prieskoniai: 2 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus.
  2. ingredientai
  3. 2. Iš vieno apelsino išspausti sultis ir jas supilti į dubenėlį.
  4. apelsinų sultys dubenėlyje
  5. 3. Prie sulčių supilti alyvuogių aliejų.
  6. aliejus ir sultys
  7. 4. Suberti visus prieskonius - cinamoną, papriką, druską, pipirus.
  8. suberti prieskoniai
  9. 5. Įspausti česnakus ir sudėti medų. Viską labai gerai išmaišyti.
  10. įspaustas česnakas, sudėtas medus
  11. 6. Vištienos ketvirčius gerai nusausinti.
  12. vištieną nusausinti
  13. 7. Perkelti ketvirčius į dubenį ir supilti visą marinatą. Gerai įtrinti mėsą, uždengti dubenį plėvele ir perkelti į šaldytuvą bent 2 val. Po valandos ketvirčius galima apversti, kad marinatas įsigertų visur.
  14. vištiena marinuojasi
  15. 8. Pasimarinavusią vištieną perkelti į kepimo indą ir kepti 200 C temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.
  16. pasimarinavusi vištiena skardoje
  17. 9. Garnyrui daržoves nuskusti, supjaustyti skiltelėmis ar pagaliukais, pagardinti druska, pipirais, bulvių prieskoniais, įpilkti šiek tiek aliejaus, viską išmaišyti ir sudėti į skardą. Kepti orkaitėje kartu su vištiena. Daržovės palengva iškeps, bet neapskrus per stipriai, jeigu bus kepamos po vištiena. Kepti apie 40 min.
  18. 10. Bebaigiant vištienai kepti spanguolių padažui paruošti šaldytas spanguoles sudėti į nedidelį puodą.
  19. spanguolės puode
  20. 11. Iš apelsinų išspausti sultis. Priklausomai nuo jų sultingumo, reikės 1 ar 2 apelsinų, viso sulčių reikia apie 100 ml, jas supilti ant spanguolių.
  21. apelsinų sultys ant spanguolių
  22. 12. Ant spanguolių sudėti medų ir suberti cukrų.
  23. subertas cukrus
  24. 13. Į puodą suberti cinamoną ir žiupsnelį druskos.
  25. cinamonas ir druska puode
  26. 14. Nuo apelsino nutarkuoti žievelę ir sudėti į puodą.
  27. nutarkuota apelsino žievelė
  28. 15. Puodą dėti ant vidutinės kaitros ir užvirinti. Kai užvirs, kaitrą šiek tiek sumažinti ir kartais pamaišant spanguoles virti apie 15min., jos išsileis, o pats padažas sutirštės.
  29. 16. Iškepusią vištieną palikti pailsėti bent 5 min ir tuomet patiekti su spanguolių padažu ir daržovėmis.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
(4)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)
Laukiniai ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu
(7)