"Velniška" vištienos kumpelio užtepėlė su kreminiu sūriu ir garstyčiomis

2024-04-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

"Velniška" vištienos kumpelio užtepėlė su kreminiu sūriu ir garstyčiomis
Šiandien parodysiu savo paskutinės savaitės atradimą. Tai tobulo skonio užtepėlė paruošta iš rūkyto vištienos kumpelio, kreminio sūrio Philadelphia", aitriųjų paprikų ir garstyčių. Kadangi gaminime yra aitriosios paprikos, todėl ji ir buvo pavadinta "velniška". Žinoma, aštrumo čia tikrai nedaug, nebent visiškai nevalgote aštriai, tada jo šiek tiek pajausite. Būtinai pamėginkite!

Beje, tai tokia užtepėlė, kurią labai skanu patiekti su skrudinta duona arba krekeriais. 

Ingredientai

    • rūkytas vištienos kumpelis: 250 gramų
    • kreminis sūris "Philadelphia": 100 gramų
    • majonezas: 3 šaukštų
    • raudonos aitriosios paprikos: 0,5
    • svogūnų laiškai: 3
    • susmulkintos petražolės: 2 šaukštų
    • garstyčios: 2 šaukštų
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į maisto smulkintuvą sudedame vištienos kumpelį bei susmulkiname iki košės konsistencijos.
  2. 2. Tuomet sudedame susmulkintą vištieną į dubenį, beriame susmulkintus svogūno laiškus, susmulkintą aitriąją papriką, sudedame kreminį sūrį, majonezą, susmulkintas petražoles, garstyčias, supilame citrinos sultis, pagardiname druska ir pipirais bei gerai išmaišome.
  3. 3. Tiekiame ir skanaujame!
"Velniška" vištienos kumpelio užtepėlė su kreminiu sūriu ir garstyčiomis
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
(13)