Moliūgu ir vištienos kepsneliai / kotletai keptuvėje arba orkaitėje

2020-10-04 Autorius oSkanu.lt

Moliūgu ir vištienos kepsneliai / kotletai keptuvėje arba orkaitėje
Superinio skonio vištienos kepsneliai (arba kotletai, kaip pavadinsite, taip nepagadinsite) su moliūgu. Labai tinka skaniems pietums. :)

Ingredientai

    • vištienos filė: 400 gramų (arba malta vištienos krūtinėlė)
    • kiaušiniai: 1
    • moliūgas: 100 gramų (be žievės ir be sėklų)
    • svogūnai: 0,5
    • graikiškas jogurtas: 2 šaukštų
    • kvietiniai miltai: 2 šaukštų (arba grikiai arba avižiniai miltai)
    • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
    • druska: šiek tiek
    • malti juodieji pipirai: šiek tiek
    • aliejus: šlakelio (labiausiai tinka grynas alyvuogių aliejus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną ganėtinai smulkiai supjaustome (arba dar geriau sumalame).
  2. 2. Tada svogūną bei česnaką susmulkiname.
  3. 3. Tuomet moliūgą nulupame, išimame visas sėklas bei sutarkuojame.
  4. 4. Kai sutarkuojate moliūgą, jeigu atsiranda skysčio, nupilame jį.
  5. 5. Suberiame moliūgą, vištieną, svogūnus bei česnaką į indą.
  6. 6. Įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir pipirų.
  7. 7. Miltus beriame po truputėlį ir kruopščiai maišome iki tol kol viskas tolygiai išsimaišys.
  8. 8. Įkaitiname keptuvę. Kai jau keptuvė įkais, įpilame šlakelį aliejaus.
  9. 9. Suformuojame kepsnelius/kotletus ir dailiai apkepame iš abiejų pusių.
  10. 10. Apverčiame tik tuomet, kai kepsnelio apačia jau gražiai apskrudusi bei sutvirtėjusi.
  11. 11. Tokius kepsnelius, jeigu norisi, galite kepti ir orkaitėje, šitaip jie bus sveikesni.
  12. 12. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir lepinkitės! ;)

Ala

Su kokia tarka tarkuoti moliuga?
Atsakyti