Trinta moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu - tokias arba labai panašias sriubas tikriausiai daugelis mėgsta išsivirti. Esu mėginusi tikrai labai daug moliūgų sriubų sriubų ir daugybė jų gavosi tikrai skanios. Bet aš labiau mėgstu valgyti kiek sočiau, tad į šią sriubą įdedu ir savo pamėgtų raudonųjų lęšių.
Tokie lęšiai turi švelnų skonį ir gana greitai išverda. Jie yra nuostabus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Tad ši moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu yra ir kiek sotesnė bei dar maistingesnė.
Sriuba pagaminta vien tik iš augalinės kilmės produktų, tad puikiai tinka ir veganišką mitybą propaguojantiems žmonėms.
Kaip reiktų išsikepti moliūgą orkaitėje? Tai galite padaryti ir iš anksto, kad sriuba pasiruoštų greičiau:
1) Aš naudoju sviestinį moliūgą, bet tokiai sriubai puikiai tiks ir įprastas moliūgas.
2) Moliūgą perpjauname perpus ir šaukštu išimame sėklas.
3) Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir vidų keliose vietose subadome šakute.
4) Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol moliūgo vidus tampa minkštas.
5) Šaukštu išimame moliūgo minkštimą.
Ką dar reikėtų žinoti?
Į gaminimo pabaigą aš įpilu šiek tiek obuolių sidro acto ir užberiu aitriosios paprikos miltelių. Kadangi sviestinis moliūgas ir kokosų pienas turi saldumo, actas, aitrioji paprika jį šiek tiek nuima ir suteikia papildomą poskonį šiai sriubai.
Kokosų pieną naudojame iš skardinės arba nedidelio pakelio. Jį galite pakeisti neriebia grietinėle.
Aš sriubą patiekiu su keptuvėje paskrudinta duona ir ji čia labai tinka.
Taip pat labai mano pamilti kiti receptai iš moliūgų:
1)
moliūgų čipsai - traškučiai2)
moliūgų saldainiai3)
moliūgų ir varškės apkepas
Atsakinėjama į Komentarą