Sriuba su koldūnais, bulvėmis ir morkomis

2024-02-16 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Sriuba su koldūnais, bulvėmis ir morkomis
Prisipažinkite, ar ka virėte sriubą su koldūnais? Aš prisipažįstu, kad ne tik nebuvau jos virusi, bet ir nebuvau niekada ragavusi. Vieną draugė papasakojo, kad dažnokai verda sriubą su koldūnais, bulvėmis ir morkomis ir ją itin yra pamėgę jos vaikai. Ir atėjo laikas ir man ją pagaminti ir paragauti. Sriuba gavosi tikrai soti, ją lengva pagaminti, tikras išsigelbėjimas skubantiems arba itin alkaniems pamaitinti. Be to, dar vienas tokios sriubos privalumas toks, kad tikrai nereikės savo piniginės plačiai praverti, nes ingredientai patys paprasčiau ir ganėtinai pigūs. :)

Ingredientai

    • bulvės: 3
    • morkos: 1
    • svogūnai: 0,5
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio
    • koldūnai: ~10-15
    • vanduo: 2 litrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves ir morkas nuskuskite, o svogūną nulupame.
  2. 2. Tuomet bulves supjaustykite kubeliais, morkas pusžiedžiais, o svogūną nedideliais kubeliais.
  3. 3. Tada dėkite į puodą bulves, užpilkite vandeniu, pagardinkite prieskoniais ir užkaiskite puodą virti.
  4. 4. Gerai įkaitintame aliejuje pakepinkite morką bei svogūną.
  5. 5. Kepintas daržoves suberkite į puodą. Pavirkite maždaug 10 minučių.
  6. 6. Po to sudėkite koldūnus. Pavirkite dar maždaug 10 minučių, kol koldūnai gerai išvirs.
  7. 7. Patiekite ir mėgaukitės nuostabia sriuba!
Sriuba su koldūnais, bulvėmis ir morkomis
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą

Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Aštri mėsos sriuba su kiaulienos šonkauliukais
(1)