Trinta pomidorinė sriuba su grietinėle

2023-09-04 Autorius oSkanu.lt

Trinta pomidorinė sriuba su grietinėle
Nors mano šeimoje ne visi mėgsta trintas sriubas, aš jas tikrai labai mėgstu. Vakar labai užsinorėjau pomidorinės sriubos, tad paruošiau ją trintą su grietinėle. Gavosi tikrai labai skaniai, nors ingredientai visai paprasti, bet jie puikiai "susidraugavo" tarpusavyje ir sukūrė nuostabų vieną skonį. Drąsiai rekomenduoju ir Jums tokį paruošimo variantą, tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos! :)

Ingredientai

    • pomidorų: 5-6
    • svogūnų: 1
    • česnako: 4 skiltelių
    • maltos saldžiosios paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos sultinio: 1 litro
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus: žiupsnelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • grietinėlės: šlakelio
    • šviežio baziliko: 1 šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruoškite vištienos sultinį ir jį laikykite karštai (aš pati ruošiau iš sultinio kubelių, jei turite laiko - natūralus, žinoma, bus skanesnis).
  2. 2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustome kubeliais.
  3. 3. Susmulkinkite svogūnus ir česnakus. Juos apkepinkite dideliame puode įkaitintame alyvuogių aliejuje.
  4. 4. Kai svogūnai pagelsta, užberkite vien1 šaukštą miltų ir išmaišykite.
  5. 5. Sudėkite pomidorus ir užpilkite pusę sultinio. Pagardinkite druska, pipirais, žiupsneliu cukraus ir prieskoniais. Virkite maždaug 10 minučių.
  6. 6. Po to viską sutrinkite elektriniu blenderiu ir dar pavirkite kelias minutes. Išjunkite kaitrą.
  7. 7. Supilstykite sriubą į lėkštes, įpilkite grietinėlės ir pabarstykite kapotomis žolelėmis.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite! :)
Trinta baklažanų, pomidorų ir paprikų sriuba
(1)
Harira - tradicinė marokietiška sriuba
(1)
Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis
(3)
Burokėlių lapų sriuba su mėsos kukuliais
(2)