Saldi džiovintų obuoliukų sriuba su leistinukais (iš vaikystės!)

Autorius apie receptą

Tai man tikrų tikriausia sriuba iš vaikystės. Gaunasi gaivi ir saldi, tarsi saldžiarūgštė. Man pati skaniausia ši sriuba virta su tešlos leistinukais, nors jeigu tyngisi terliotis, galima drąsiai berti smulkių makaronų. Ar prireiks citrinos sulčių, labai priklausys nuo naudojamų džiovintų vaisių rūgštumo ir nuo valgančiųjų skonio receptorių.

Geriausias patarimas: Ragaujame, kai baigsite virti sriubą, beriame daugiau cukraus arba įspaudžiame citrinos sulčių. 

Ingredientai

    • džiovinti obuoliai: 1 saujos
    • džiovintos spanguolės: 1 saujelės
    • džiovinti abrikosai: 4
    • džiovintos kriaušės: 1 saujelės
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (kiekį reguliuojame pagal savo skonį)
    • citrinos sultys: šlakelio (gali ir neprireikti)
    • vanduo: 1,5 litro
    Leistinukams:
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnio
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus vaisius nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 10 minučių. Įberkite cukraus.
  3. 3. Leistinukai: Muškite kiaušinį į dubenį, berkite druskos, miltų ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. 4. Per burokinę tarką arba specialią formelę supilkite tešlą į sriubą padarydami "kleckučius".
  5. 5. Pavirkite maždaug 5 minutes. Ragaukite, jeigu trūksta rūgštumo įspauskite citrinos sulčių.
  6. 6. Patiekite ir mėgaukitės skania saldžia sriuba!
  7. patiekta saldi džiovintų obuoliukų sriuba
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Atsiliepimai

Trinta brokolių - špinatų sriuba
(3)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu
(1)
Ultra kreminė tiršta brokolių ir žaliųjų lęšių sriuba 🥦
(1)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
(1)