Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis ir morkomis

2023-11-14 Autorius oSkanu.lt

Vištienos sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis ir morkomis
Kaip dažnai gaminate ir valgote sriubas? Mes su šeima tikrai ganėtinai dažnai jas skanaujame ir mėgstame pačias įvairiausias. Nuo visiškai paprastų iki daug sudėtingesnių. Šį kartą ganėtinai paprastas perlinių kruopų sriubos variantas su vištiena, bulvėmis, morkomis ir salierų stiebais. Nors sriuba ir paprasta, bet tikrai ne prasta, o galiu teigti net labai labai skani. Pamėginkite. :)

Ingredientai

    • vištienos su kaulu arba filė: 500 gramų
    • perlinių kruopų: 1 stiklinės
    • bulvių: 2
    • morkų: 3
    • salierų stiebų: 2
    • svogūnų: 2
    • česnako: 2 skiltelių
    • lauro lapų: 2-3
    • čiobrelių
    • petražolių
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną dėkite į puodą vandens ir virkite sultinį - kai užvirs, nugraibykite putas, įdėkite po vieną morką, svogūną ir saliero stiebą, druskos, lauro lapų, prieskoninių žolelių ir virkite ant nedidelės kaitros maždaug 40-60 minučių.
  2. 2. Per tą laiką išsivirkite perlines kruopas.
  3. 3. Susismulkinkite likusias daržoves.
  4. 4. Svogūną, salierą ir morką apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
  5. 5. Kai jau išverda sultinys, vištieną išgriebkite ir susmulkinkite.
  6. 6. Sultinį perkoškite.
  7. 7. Į naują puodą pilkite sultinio, šiek tiek gryno vandens, sudėkite perlines kruopas, kubeliais pjaustytas bulves ir vištieną. Kai užvirs, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  8. 8. Sudėkite apkepintas daržoves ir dar truputį pavirkite, kol bulvės suminkštės.
  9. 9. Patiekiant itin skanu pabarstyti šviežiomis petražolėmis. Pasilepinkite!
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Trinta pomidorų sriuba su lęšiais ir cukinija
(1)
Trinta brokolių - špinatų sriuba
(3)