Grybų ir perlinių kruopų sriuba

2020-06-07 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Grybų ir perlinių kruopų sriuba
Kadangi aš labai mėgstu perlines kruopus ir grybus, nutariau su šiuo deriniu pagaminti sriubą. Ši sriuba tiekiama lengvai patrinta, bet galite valgyti ir netrintą, skonis tikrai nebus blogesnis. Man labai patiko, rekomenduoju išbandyti ir jums. 

Ingredientai

    • grybai: 450 gramų (naudojau rudus pievagrybius)
    • džiovinti grybai: kelių
    • svogūnai: 1
    • morkos: 3 (didelių)
    • saliero stiebai: 2
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • grybų sultinys: 2 litrų (aš dėjau vištienos)
    • išmirkytos perlinės kruopos: 150 gramų
    • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiovintus grybus išmirkykite ir išvirkite.
  2. 2. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas.
  3. 3. Kai daržovės suminkštės, dėkite smulkintus pievagrybius, išmirkytus ir išvirtus grybus, salierą ir kepinkite apie 7 minutes.
  4. 4. Į puodą sudėkite perlines kruopas, užpilkite sultiniu ir leiskite užvirti.
  5. 5. Kai kruopos suminkštės, dėkite kepintas daržoves ir grybus, berkite smulkintas petražoles, gardinkite druska bei pipirais. Pavirkite dar 5 minutes.
  6. 6. Trintuvo pagalba sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo. Skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptu rasite: Perlinių kruopų sriubos.
Kreminė miško grybų sriuba
(3)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Ramenas sriuba (Ramen) - su jautiena ir kvietiniais makaronais
(1)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)