Kreminė trintų daržovių sriuba su skrebučiais

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Kreminė trintų daržovių sriuba su skrebučiais
Kreminė trintų daržovių sriuba su skrebučiais - tai puikus pasirinkimas šaltais žiemos vakarais, kai norisi šio to šilto ir maitinančio. Šis patiekalas išsiskiria savo aksominiu kreminiu tekstūra, sodriais aromatais ir puikiu skaniu deriniu. Daržovių įvairovė šioje sriuboje ne tik suteikia nepakartojamą skonį, bet ir aprūpina organizmą vitaminais bei mineralinėmis medžiagomis. Sriuba yra labai universali - ją galima patiekti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek kaip užkandį prieš pagrindinį valgį. Traškūs skrebučiai puikiai papildo šią kreminio konsistencijos sriubą ir suteikia jai papildomo tekstūrinio kontrasto. Šis receptas yra labai paprastas, bet kartu ir elegantiškas - puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek svečių vaišinimui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais. Vietoj baltųjų bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves arba moliūgą, kurie suteiks sriubai salsvą skonį. Jei neturite žiedinių kopūstų, galite juos pakeisti brokoliais. Vietoje baltagūžio kopūsto puikiai tiks raudonasis kopūstas arba Briuselio kopūstai. Jei neturite sultinio kubelių, galite naudoti naminio sultinio koncentratą arba tiesiog druskos ir prieskonių mišinį. Vietoje batono skrebučiams galite naudoti ruginę duoną, čiabatą arba pilno grūdo duoną, kuri suteiks daugiau skaidulų ir sotumo jausmą. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausia sriubai naudoti vienodo dydžio daržovių gabalėlius, kad jos vienodai išvirtų. Jei norite intensyvesnio skonio, galite daržoves prieš verdant apkepinti svieste ar alyvuogių aliejuje. Skrebučius rekomenduojama kepti orkaitėje, tai leis jiems tolygiai paskrusti. Sriubą galima papildyti grietine, grietinėle arba kokoso pienu, jei norite dar kreminiškesnės tekstūros. Nepamirškite pagardinti šviežiomis žolelėmis - petražolėmis, krapais ar čiobreliais. Sriubą galima užšaldyti, todėl drąsiai gaminkite didesnį kiekį ir mėgaukitės ja vėliau. 

Kalorijos
 

  • Visa sriuba su skrebučiais turi apie 880 kalorijų. 
  • Viena porcija (1/4 sriubos su skrebučiais) turi apie 220 kalorijų. 

Ingredientai

    • Bulvių: 4 vidutinio dydžio 
    • Morkų: 3 vidutinio dydžio 
    • Svogūnai: 1 didelis 
    • Kopūstai: 1/4 vidutinio dydžio 
    • Žiediniai kopūstai: 1 mažas žiedynas 
    • Sultinio kubeliai: 2 vienetai 
    • Batonas skrebučiams: 200 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Grietinė (papildomai patiekimui): 100 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje supjaustytas daržoves išvirkite sultinyje. Vandens pilkite tiek, kad truputį apsemtų daržoves.
  2. 2. Išvirę nupilkite į kitą indą sultinį, daržoves sutrinkite smulkintuvu iki kremo tirštumo bei pilkite sultinio, kuriame jos virė. Na sultinio pilti reikėtų tiek, kokio tirštumo sriubos norite - skonio reikalas.
  3. 3. Tuomet paskrudinkite kubeliais supjaustytą batoną, prieš patiekdami užbarstykite ant sriubos. Skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu
(1)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Trinta kreminė pomidorų sriuba
(1)