Lašišos sriuba su bulvėmis, pomidorais, morkomis ir grietinėle

Autorius apie receptą

Niekada nemėgau žuvienių. Man pačiai visada atrodė be kažkokio ypatingo skonio. Tačiau šis lašišos sriubos su bulvėmis, pomidorai, svogūnais, morkomis ir grietinėle receptas mane labai nustebino iš gerosios pusės. Švelniai troškintos daržovės sukuria tobulą pagrindą, o grietinėlė suteikia kreminio sotumo. Rekomenduoju.

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje lašišos galite naudoti upėtakį, menkę arba jūros lydeką - tai suteiks kitokį, bet ne mažiau malonų skonį sriubai.
  • Jei neturite šviežių pomidorų, galite naudoti pomidorų tyrę arba konservuotus pomidorus be odelių, tačiau tokiu atveju sumažinkite kiekį iki 2-3 šaukštų tyrės arba 200 g konservuotų pomidorų.
  • Liesą grietinėlę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba kokosų pienu, jei norite lengvesnio ar be laktozės varianto.
  • Paprastus svogūnus galite pakeisti raudonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Vietoje šviežių morkų galite naudoti šaldytas, bet tokiu atveju sumažinkite troškintų daržovių laiką.
  • Įvairių skonių išgavimui galite pridėti salierų stiebų arba petražolių šaknų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš lupant pomidorų odeles, juos trumpai panirokite į verdantį vandenį - taip odelės lengvai nusiims.
  • Sriubai ypatingą aromatingumą suteiks, jei į žuvies sultinį įdėsite ne tik lauro lapą ir pipirų, bet ir žiupsnelį kalendros sėklų.
  • Daržoves troškinkite ant vidutinės ugnies, kad jos nesudegintų, bet išlaikytų savo natūralų saldumą.
  • Grietinėlę į sriubą pilkite tik tuomet, kai puodas jau nuimtas nuo ugnies, ir maišykite lėtai - taip išvengsite grietinėlės sutraukimo.
  • Jei mėgstate tirštesnę sriubą, vieną bulvę galite sutrinti šakute prieš pat baigiant virti.
  • Sriuba tampa dar skanesnė antrą dieną, kai visi skoniai susiguli, todėl galite pagaminti iš anksto.
  • Patiekiant, papuoškite sriubą šviežiomis petražolėmis ar krapais ir užlašinkite šlakelį citrinos sulčių, kad sustiprintumėte žuvies skonį.

Ingredientai

    • lašiša (galite keisti kitokia mėgstama žuvimi, aš naudoju lašišos sriubų rinkinį)
    • bulvės: 3
    • pomidorai: 4
    • svogūnai: 2 (arba puse poro baltosios dalies)
    • morkos: 2
    • liesa grietinėlė: 200 gramų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuverdame žuvį (su druska, pipirais, lauro lapu bei trimis grūdeliais kvapniojo pipiro).
  2. 2. Tada atvėsiname, nukauliname bei susmulkiname.
  3. 3. Tuomet įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus bei sudedame kubeliais supjaustytas morkas, smulkiai supjaustytus svogūnus, po to, kubeliais supjaustytus pomidorus (nuo pomidorų nulupame odeles).
  4. 4. Įberiame druskos, pipirų, galite dar įberti mėgstamų žolelių. Patroškiname.
  5. 5. Bulves taip pat supjaustome mažais kubeliais, užpilame vandeniu, dedame druskos bei užviriname.
  6. 6. Užvirus sudedame troškintas daržoves. Paverdame, kol suminkštės bulvės.
  7. 7. Suminkštėjus bulvėms dedame lašišą, paverdame dar kelias minutes bei tada supilame grietinėlę.
  8. 8. Supylus grietinėlę, palaukiame, kol vėl užvirs bei išjungiame ugnį. Skanaujame.
Lašišos sriuba su bulvėmis, pomidorais, morkomis ir grietinėle
Lašišos sriuba su bulvėmis, pomidorais, morkomis ir grietinėle

Atsiliepimai

Urtė

Labai skani sriuba. Nors žuvienės šeima nelabai mėgsta, tačiau, kadangi lašišą mėgstame, tai pagalvojome, kad surizikuosime ir pasigaminsime iš jos sriubą.? Likome visi skaniai patenkinti. Šio recepto ingredientai labai dera. ?
Atsakyti

Ieva Javed

Dar česnako ir citrinos skiltelę įdedu. Šiaip super
Atsakyti
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)