Ruošdama įvairiausius patiekalus iš avinžirnių, aš visada prisimenu Ispaniją. O paaiškinimas tam itin paprastas - Ispanijos virtuvėje yra labai daug įvairių troškinių, sriubų, salotų, kurių sudėtyse tiesiog dominuoja avinžirniai. Kadangi kurį laiką gyvenau Ispanijoje, tai turėjau puikią galimybę išragauti visokiausių patiekalų pagamintų iš avinžirnių, kurie visada būdavo itin skanūs. Todėl avinžirnių asocijacija su šia šalimi atsirado visai natūraliai. Avinžirniai Lietuvoje dar yra ganėtinai retai virtuvėje naudojamas produktas, bet aš savo virtuvėje avinžirnius esu itin pamėgusi ir labai dažnai juos naudoju gamindama įvairiausius troškinius, salotas ir kitus patiekalus.
Tokia vegetariška sriuba su konservuotais avinžirniais yra ne tik lengvai pagaminama, bet sveika bei soti.
Šią sriubą gali ruošti tiek su konservuotais avinžirniais, tiek su šviežiais. Išvirsite žymiai greičiau, jeigu vietoje sausų avinžirnių pasirinksite naudoti konservuotus. Tokiu atveju sriubą reikia virti labai trumpai - maždaug 20 minučių, kad išvirtų bulvės. Tačiau apie visą gamybos eigą, tiek naudojant konservuotus, tiek naudojant šviežius, papasakosiu recepte. Einame gaminti! :)
Vaida
Atsakyti
Marytė
Atsakyti