Šis receptas padės išsivirti skanią žuvienė iš raudonos žuvies ir pigiausių jos dalių. Žuvies sriuba gavosi švelni ir aromatinga, tuo pačiu labai lengva. Itin skanu patiekti ją su skrudinta balta duona.
1. Pirmiausia svogūną nulupame, perpjauname pusiau ir pakepame be aliejaus, kol paruduoja (paskrunda).
2. Iš lašišos galvos išimame žiaunas, nes jos priduoda kartumo ir gerai išplauname.
3. Tada į puodą dedame lašišos galvą, uodegą, apskrudintą svogūną, supjaustytą ir švariai išplautą poro žaliąją dalį, krapus ir pipirus. Užpilame šaltu vandeniu.
4. Leidžiame užvirti, vis nugriebiame putas, pasūdome ir verdame ant mažos kaitros 30 minučių. Maišyti per tą laiką nereikia.
5. Kai jau išvirs, išimame žuvį ir leidžiame atvėsti. Skystį perkošiame ir supilame į švarų puodą.
6. Tada dedame pjaustytą arba tarkuotą morką.
7. Taip pat pjaustytą kubeliais bulvę ir verdame dar apie 15 minučių.
8. Kol verda žuvienė, keptuvėje ant aliejaus arba sviesto pakepiname supjaustytą ir nuplautą poro baltąją dalį maždaug 10 minučių.
9. Po to dedame pakepintą porą į sriubą ir dar paverdame maždaug 5-7 minutes.
10. Iš galvos ir uodegos išimame mėsą ir išdėliojame į lėkštes, užpilame žuviene ir pabarstome krapais ir šviežiai maltais pipirais. Skanaujame!
11. Rekomendacija: Daugiau žuvienės receptų rasite: Žuvienės receptai.
Ramunė
Žuvies sriuba skani. Aš dar įdedu miežinių kruopų dėl tirštumo, gerai tinka ir kelių grūdų dribsniai.
Atsakyti
Simona
Labai skani, aš dar paskaninau ir lydytu sūreliu bei grietinėle
Atsakyti
Ramunė
Atsakyti
Simona
Atsakyti