Šis receptas padės išsivirti skanią žuvienė iš raudonos žuvies ir pigiausių jos dalių. Žuvies sriuba gavosi švelni ir aromatinga, tuo pačiu labai lengva. Itin skanu patiekti ją su skrudinta balta duona. Lašišos galva yra ypatingai vertinga dėl joje esančios riebios, švelnaus skonio mėsos, kuri žuvienei suteikia nepakartojamą skonį ir tekstūrą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite lašišos galvos ar uodegos, galite naudoti kitą riebią žuvį, pavyzdžiui, upėtakį, menkę arba jūros ešerį. Taip pat tinka naudoti mišrias žuvies dalis – žuvies kaulus, galvą ar filė gabaliukus.
Vietoj porų galite naudoti laiškinius svogūnus ar šalotinius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį skonį.
Jei nemėgstate aštresnio svogūnų skonio, galite juos pakeisti salierais, kurie taip pat suteiks aromatą.
Vietoje krapų tinka petražolės, čiobreliai arba bazilikai, priklausomai nuo to, kokį aromatą pageidaujate išgauti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
Norėdami išgauti geriausią skonį, prieš verdant lašišos galvą, patartina ją trumpai apkepti orkaitėje – tai suteiks žuvienei gilesnį, sodresnį skonį.
Taip pat labai svarbu nuolat nugriebti putas, kurios susidaro virimo pradžioje – tai padės išlaikyti skaidrų sultinį.
Jei norite tirštesnės konsistencijos, galite į sriubą įdėti šaukštą grietinės arba grietinėlės pačioje gaminimo pabaigoje. Tai suteiks kremišką tekstūrą ir praturtins skonį.
Patiekiant rekomenduojama žuvienę papildyti citrinų griežinėliais – rūgštis puikiai atsveria žuvies riebumą ir išryškina skonius.
Šalia tradicinės baltos duonos puikiai tinka ir juoda ruginė duona, ypač jei ji šiek tiek paskrudinta.
1. Pirmiausia svogūną nulupame, perpjauname pusiau ir pakepame be aliejaus, kol paruduoja (paskrunda).
2. Iš lašišos galvos išimame žiaunas, nes jos priduoda kartumo ir gerai išplauname.
3. Tada į puodą dedame lašišos galvą, uodegą, apskrudintą svogūną, supjaustytą ir švariai išplautą poro žaliąją dalį, krapus ir pipirus. Užpilame šaltu vandeniu.
4. Leidžiame užvirti, vis nugriebiame putas, pasūdome ir verdame ant mažos kaitros 30 minučių. Maišyti per tą laiką nereikia.
5. Kai jau išvirs, išimame žuvį ir leidžiame atvėsti. Skystį perkošiame ir supilame į švarų puodą.
6. Tada dedame pjaustytą arba tarkuotą morką.
7. Taip pat pjaustytą kubeliais bulvę ir verdame dar apie 15 minučių.
8. Kol verda žuvienė, keptuvėje ant aliejaus arba sviesto pakepiname supjaustytą ir nuplautą poro baltąją dalį maždaug 10 minučių.
9. Po to dedame pakepintą porą į sriubą ir dar paverdame maždaug 5-7 minutes.
10. Iš galvos ir uodegos išimame mėsą ir išdėliojame į lėkštes, užpilame žuviene ir pabarstome krapais ir šviežiai maltais pipirais. Skanaujame!
Atsiliepimai
Ramunė
Žuvies sriuba skani. Aš dar įdedu miežinių kruopų dėl tirštumo, gerai tinka ir kelių grūdų dribsniai.
Atsakyti
Simona
Labai skani, aš dar paskaninau ir lydytu sūreliu bei grietinėle
Atsakyti
Atsiliepimai
Ramunė
Atsakyti
Simona
Atsakyti