Nežinau kaip Jus, bet mane pačią labiausiai sušildo dar garuojantis dubenėlis sriubos, o kai lauke toks oras moliūgų sriuba su brie sūriu čia labai tiks. Neseniai rodžiau kaip pagaminti trintą moliūgų sriubą su grietinėle ir tą receptą Jūs išgyrėte, o šiandien parodysiu dar vieną mūsų šeimai patikusį variantą. Jeigu esate trintų sriubų mėgėjas, kaip ir aš, tai būtinai rekomenduoju išmėginti. Tad einam prie recepto ir būtinai gaminam! :)
Ingredientai
bulvės: 1 (nėra būtina)
morkos: 1
svogūnai: 1
porai: 1
česnakas: 2 skiltelių
sviestas: 1 valgomojo šaukšto
alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
moliūgas: 300 gramų
sultinys: 2 litrų
druska: pagal skonį
juodieji pipirai: žiupsnio
čiobrelis: kelių šakelių
muskato riešutas: šiek tiek
brie sūris: ~100 gramų
duonos skrebučiai: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia daržoves nulupkite, nuplaukite ir pasmulkinkite.
2. Tada puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų, sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios gražiai apskrus ir šiek tiek suminkštės.
3. Tuomet užpilkite sultiniu, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu ir patarkuokite muskato.
4. Sriubai išvirus, sutrinkite ją maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
5. Tada įmaišykite susmulkintą brie sūrį ir pakaitinkite, kol šis išsilydys.