Ukrainietiški barščiai su raugintais kopūstais, pupelėmis ir morkomis

2023-08-20 Autorius oSkanu.lt

Ukrainietiški barščiai su raugintais kopūstais, pupelėmis ir morkomis
Rūgštūs ir labai skanūs ukrainietiški barščiai su raugintais kopūstais ir marinuotais burokėliais. Ne tik skanūs eilinę dieną, bet puikiai atstato jėgas po vakarėlio. Labai rekomenduoju išmėginti šį mano šeimos labai pamiltą receptą. Buvo ir bus gaminami dar ne vieną kartą. :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles užmerkite maždaug 7-8 valandoms, kad išbrinktų.
  2. 2. Po to užpilkite dideliu kiekiu vandens ir virkite maždaug 50 minučių.
  3. 3. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir apkepinkite ant šlakelio aliejaus arba sviesto.
  4. 4. Įpusėjus pupelių virimo laikui, sudėkite raugintus kopūstus ir sultinio kubelius.
  5. 5. Pavirkite maždaug 10 minučių ir sudėkite bulves.
  6. 6. Kopūstams suminkštėjus, sudėkite burokėlius ir pakepintas morkas su svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  7. 7. Rūgštumo pakaks ir iš marinuotų daržovių, bet jei norisi daugiau - įpilame papildomą šlakelį acto ir įdedame šaukštelį cukraus.
  8. 8. Patiekite su grietine ir mėgstama juoda duona. Skanaukite!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau barščių receptų rasite: Barščių receptai.
Pomidorų sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
(3)
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Aštri moliūgų sriuba
(2)