Tikri ukrainietiški barščiai su mėsa ir rūkyta šonine pagal Beatą

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Tikri ukrainietiški barščiai su mėsa ir rūkyta šonine pagal Beatą
Tikriausiai kiekviena ukrainiečių šeima moka paruošti skanius barščius. Pas juos iš kartos į kartą būna perduodama receptūra, kaip ji buvo ištobulinta per daug metų. Šį kartą pateiksiu Jums receptą, kurį išmokau iš vienos savo draugės ukrainietės, kai gyvenau pas ją visą mėnesį. Tikiuosi, kad šis receptas su mėsa ir rūkyta šonine, padės Jums išsivirti nuostabius ir labai skanius barščius. Šiuos tikrus barščius galite gaminti tiek su liesesniu, tiek su riebesniu mėsos sultiniu. O visa kita rekomenduoju gaminti pagal recepte pateiktą instrukcijų sąrašą, kad gautumėte nuostabų skonį. 

Einame gaminti ir pasilepinti nuostabiu patiekalu! ;) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei norite eksperimentuoti su šiuo tradiciniu receptu, galite išbandyti keletą alternatyvų: 

  • Vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną arba netgi antienos mėsą.
  • Vietoje šviežių pomidorų tinka pomidorų pasta arba pomidorų tyrė.
  • Jei neturite raudonosios paprikos, galite naudoti geltonąją papriką arba visai jos atsisakyti.
  • Šviežius burokėlius galima pakeisti marinuotais (tik tuomet reikėtų sumažinti acto kiekį).
  • Vietoje šaltai rūkytos šoninės tinka ir karštai rūkyta šoninė, rūkyti lašinukai arba rūkyta dešra.
  • Galima įdėti šiek tiek pupelių papildomam sotumo jausmui.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausias barščių skonis atsiskleidžia antrą dieną, tad verta pasigaminti didesnį kiekį.
  • Jei mėgstate rūgštesnį skonį, galite įdėti šiek tiek obuolių acto arba citrinos sulčių.
  • Barščius geriausia virti emaliuotame puode, kuris padeda išlaikyti spalvą ir skonį.
  • Burokėlius galima iš anksto apkepti orkaitėje, taip jie įgaus gilesnį, salsvą skonį.
  • Nepamirškite nuskusti putas verdant mėsą - taip sultinys bus skaidresnis.
  • Paragaukite barščius prieš baigdami juos gaminti, kad galėtumėte koreguoti druskos ir pipirų kiekį.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. 2. Tada užpilame sultiniu, užviriname. Nugriebiame putas bei sudedame po vieną nuskustą nepjaustytą morką, buroką ir svogūną. Verdame ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių.
  3. 3. Tuo tarpu, kol verda mėsa, smulkiai supjaustome svogūnus.
  4. 4. Apkepame svogūnus, kol šie pasidarys skaidrūs.
  5. 5. Morką supjaustome arba sutarkuojame šiaudeliais bei sudedame į svogūnus.
  6. 6. Troškiname, kol morkos suminkštės.
  7. 7. Tuomet išimame iš sultinio morką, buroką bei svogūną. Jų nebeprireiks. Burokėlius nulupame, supjaustome arba sutarkuojame šiaudeliais bei sudedame į sultinį. Verdame 5 minutes.
  8. 8. Tada sudedame šiaudeliais supjaustytą kopūstą bei verdame dar maždaug 5 minutes.
  9. 9. Nuskutame bulvės.
  10. 10. Bulves supjaustome kubeliais.
  11. 11. Sudedame į sultinį bei verdame 5 minutes. Sudedame smulkiai supjaustytą papriką.
  12. 12. Po 5 minučių sudedame pomidorus, o dar po 5 minučių sudėkite morkas su svogūnais. Smulkiai sukapojame česnaką ir apkepame su smulkiai supjaustyta šonine. Po 5 minučių sudedame apkeptą šoninę bei smulkiai kapotas petražoles į sriubą, verdame 2-3 minutes.
  13. 13. Nuimame nuo ugnies bei leidžiame 15-20 minučių pastovėti.
  14. 14. Patiekiame su grietine (arba be jos). Skanaujame!
Tikri ukrainietiški barščiai su mėsa ir rūkyta šonine pagal Beatą

Atsakinėjama į Komentarą

Dilgėlių sriuba
(3)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(3)