Paprikų sriuba su morkomis

2024-12-02 Autorius oSkanu.lt

Paprikų sriuba su morkomis
Paprikų sriuba su morkomis – tai lengvas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ši trinta daržovių sriuba ne tik sušildys vėsiomis dienomis, bet ir praturtins jūsų racioną vertingomis maistinėmis medžiagomis. Be to, ją paruošti itin paprasta, todėl net ir virtuvės naujokai galės mėgautis šiuo skaniu patiekalu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Paprikos: vietoje raudonųjų ir geltonųjų paprikų galite naudoti oranžines ar žalias paprikas, kurios suteiks sriubai kitokį skonį ir spalvą.
  • Morkos: jei neturite morkų, galite jas pakeisti salierų stiebais arba saldžiosiomis bulvėmis, kurios taip pat suteiks sriubai saldumo.
  • Pomidorų tyrė: vietoje pomidorų tyrės galite naudoti šviežius pomidorus arba konservuotus pomidorus savo sultyse.
  • Daržovių sultinys: jei neturite daržovių sultinio, galite naudoti vištienos sultinį arba tiesiog vandenį, tačiau tuomet sriubos skonis bus švelnesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami suteikti sriubai ypatingą skonį, prieš dedant į puodą, paprikas galite apskrudinti orkaitėje, kol jų odelė patamsės, tuomet nulupkite odelę ir naudokite minkštimą sriubai.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į sriubą galite įdėti šiek tiek smulkinto čili pipiro arba aštriosios paprikos miltelių.
  • Sriubą galite patiekti su grietine, jogurtu arba tarkuotu sūriu, kurie suteiks papildomo skonio ir kremiškumo.

Kalorijos

Visa sriuba turi apie 900 kalorijų, o viena porcija (apie 250 ml) – apie 150 kalorijų. 

Ingredientai

    • Spalvotos paprikos: 4 vnt. (2 geltonos ir 2 raudonos)
    • Morka: 1 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Pomidorų tyrė: 500 g
    • Daržovių sultinys: 1,5 l
    • Druska, pipirai, rūkyta ir aštri paprika: pagal skonį
    • Aliejus ir (arba) sviestas: kepimui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Daržovių paruošimas: paprikas, svogūną ir morką nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. 2. Kepimas: įkaitinkite puodą su trupučiu aliejaus arba sviesto ir sudėkite supjaustytas daržoves.
  3. 3. Kepkite, kol jos taps minkštos ir šiek tiek apskrus.
  4. 4. Pomidorų tyrės pridėjimas: į puodą su daržovėmis įdėkite pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite. Troškinkite keletą minučių, kad skoniai susijungtų.
  5. 5. Sultinio įpylimas: supilkite daržovių sultinį, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Virkite apie 20 minučių, kol daržovės visiškai suminkštės.
  6. 6. Prieskonių pridėjimas: įberkite druskos, pipirų, rūkytos ir aštrios paprikos pagal savo skonį.
  7. 7. Trinimas: nuimkite puodą nuo ugnies ir, naudodami trintuvą, sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos. Jei reikia, galite perkošti per sietelį, kad gautumėte ypač švelnią tekstūrą.
  8. 8. Patiekimas: sriubą patiekite karštą. Jei norite, galite pridėti smulkių makaronų, tokių kaip orzo.
  9. 9. Santrauka: Paprikų sriuba su morkomis – tai lengvas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ši trinta daržovių sriuba ne tik sušildys vėsiomis dienomis, bet ir praturtins jūsų racioną vertingomis maistinėmis medžiagomis. Be to, ją paruošti itin paprasta, todėl net ir virtuvės naujokai galės mėgautis šiuo skaniu patiekalu.
Daržovių sriuba su kokoso pienu
(1)
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)
Keptų bulvių sriuba
(1)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)