Greitai pagaminama, vos per 20 minučių moliūgų sriuba su avinžirniais ir kokosų. Žinoma šiai sriubai pirmiau reikia atlikti namų darbus. Iš anksto išsivirti avinžirnius ir pasiruošti molingų tyrės.
Moliūgų tyrės aš visada prisiruošiu iškart daugiau, kiek jos nesunaudoju užsišaldau. O paskui jau kepu keksiukus ar verdu sriubas.
Primenu, kaip paruošti tyrę: Moliūgą supjaustykite storomis riekėmis, žievės nenulupkite, išimkite tik sėklas. Sudėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių, kol moliūgas suminkštėja. Nupjaukite žieves. Sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Štai mūsų tyrė jau paruošta.