Kūčių barščiai - burokėlių sriuba su džiovintais grybais (baravykais)

2019-12-14 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kūčių barščiai - burokėlių sriuba su džiovintais grybais (baravykais)
Labai gardi ir kvapni burokėlių sriuba (barščiai) su džiovintais grybais (aš renkuosi baravykus). Jie labai Idealiai tinka pasninkui. Mes su šeima tokią sriubą verdame ir valgome Kūčių rytą, tai mūsų tradicija!

Ingredientai

    • burokėliai: 1
    • bulvės: 4
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • obuolių actas: šlakelio
    • džiovinti baravykai: 1 saujos
    • lauro lapai: kelių
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • petražolės: ryšulėlio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • vanduo: 2,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių daržoves nulupkite.
  2. 2. Burokėlius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  3. tarkuojamas burokėlis
  4. 3. Bulves supjaustykite kubeliais.
  5. bulvės pjaustytos kubeliais
  6. 4. Bulves ir burokėlius sudėkite į puodą.
  7. 5. Tada užpilkite vandeniu, sudėkite lauro lapus, berkite druskos bei pipirų. Puodą užkaiskite virti.
  8. 6. Tuomet svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
  9. 7. Morką sutarkuokite.
  10. tarkuota morka
  11. 8. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite daržoves bei grybus. Pakepinkite kelias minutes.
  12. 9. Keptuvės turinį suberkite į puodą. Pabaikite virti sriubą.
  13. 10. Po to įpilkite obuolių acto ir dar kartą užkaitinkite.
  14. 11. Pagardinkite susmulkintais žalumynais, patiekite ir skanaukite!
  15. 12. Rekomendacija: Daugiau burokėlių sriubų receptų rasite: Burokėlių sriubos.
Čili sriuba kaip čili picerijoje
(1)
Pomidorų sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
(3)
Soti raugintų kopūstų sriuba su kiaulienos šonkauliukais ir jautiena
(1)