Kriaušės virtos raudonąjame vyne

2020-04-09 Autorius Pukiokės blogas

Kriaušės virtos raudonąjame vyne
Kriaušės virtos vyne - jau seniai išbandytas ir be abejonės patikrintas receptas, tiek varijuojant kriaušių dydžiais, rūšimis, tiek ir uogiene. Šiam desertui, o tiksliau virtoms kriaušėms reikia visai nedaug produktų, tad tai vienas iš paprastesnių desertų, kuris tirpsta burnoje ir net gi nėra šansų ką nors sugadinti.

Ingredientai

    • Conference tipo kriaušės: 8 mažų
    • raudasis paprastas sausas vynas: 400 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 1 lazdelės
    • kardamonų sėklalizdžiai: 2
    • juodieji serbentai arba spanguolių uogienė: 2 valgomųjų šaukštų (tinka rūgštesnės uogienės)
    • saldaus apelsininis ar kitas kokybiškas likeris: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nulupkite kriaušes, nupjaukite apačią, kad kriaušė stovėtų.
  2. 2. Supilkite vyną, ir cukrų į puodą, įmeskite cinamoną ir kardamoną, sudėkite kriaušes ir virkite 30 minučių, bent porą kartų apversdami kriaušes, kad visi šonai prisigertų vyno ir išvirtų.
  3. 3. Išimkite kriaušes į didesnį, gilų dubenį, tuo tarpu toliau virkite likusį vyną ant viryklės, įdėkite uogienę, įpilkite likerį.
  4. 4. Krakmolą išmaišykite su nedaug vandens ir įpilkite į vyną, pavirkite ir stebėkite tirštumą, jeigu padažas skystokas, ištirpinkite papildomai krakmolo ir įpilkite į padažą.
  5. 5. Išvirtu tirštoku padažu užpilkite kriaušes ir patiekite karštus.
  6. 6. Puikiai tinka ledų draugija, bet nebūtinai.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau kriaušių receptų rasite: Kriaušių receptai.
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)