Bulgur kruopos su orkaitėje keptomis daržovėmis

2025-04-05 Autorius oSkanu.lt

Bulgur kruopos su orkaitėje keptomis daržovėmis
Bulgur kruopos su orkaitėje keptomis daržovėmis - tai nuostabus, spalvingas ir maistingas patiekalas, kuris sužavės ne tik savo skoniu, bet ir paprastu paruošimu. Ši viduržemio jūros virtuvės įkvėpta kombinacija puikiai tinka kaip lengva vakarienė, pietūs darbe ar maistingas garnyras prie mėsos patiekalų. Bulgur - tai sutraiškytų kviečių grūdų kruopos, kurios pasižymi riešutų poskoniu ir puikiai sugeria aplinkui esančių produktų skonius. Šis patiekalas puikiai subalansuotas, spalvingas ir kupinas maistingųjų medžiagų, vitaminų bei skaidulų. Orkaitėje keptos daržovės įgauna ypatingą saldumą ir aromatą, o traškūs špinatai suteikia šviežumo ir papildomų naudingųjų medžiagų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis pagal sezoniškumą ar savo skonį: 
Reklama



Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kepant daržoves orkaitėje, stenkitės jas supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos iškeptų tolygiai.
  • Bulgur kruopas galite išvirti ne tik vandenyje su druska, bet ir daržovių sultinyje, taip patiekalas įgaus dar daugiau skonio.
  • Prieš patiekiant būtinai leiskite daržovėms šiek tiek atvėsti, kad neprarastų savo traškumo.
  • Česnako skiltelių nereikia lupti prieš kepimą - lukštas apsaugo česnaką nuo perdžiūvimo ir suteikia švelnesnį skonį.
  • Patiekalą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų - jis puikiai tinka ir šaltas, ir pašildytas.

Ingredientai

    • Bulgur kruopos: 200 g 
    • Vanduo kruopoms virti: 400 ml 
    • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Morkos: 2 vidutinio dydžio 
    • Baklažanas: 1 vidutinio dydžio 
    • Cukinija: 1 vidutinio dydžio 
    • Česnakas: 4 skiltelės 
    • Prieskoniai (pagal skonį): 1 arbatinis šaukštelis 
    • Alyvuogių aliejus: 3 valgomieji šaukštai 
    • Šviežių špinatų lapai: 100 g 
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 50 g 
    • Aliejus nuo saulėje džiovintų pomidorų: 1 valgomasis šaukštas 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  2. 2. Nuplaukite visas daržoves po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
  3. 3. Morkas supjaustote vidutinio dydžio kubeliais.
  4. 4. Baklažaną ir cukiniją taip pat supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.
  5. 5. Visas paruoštas daržoves išdėliojate kepimo skardoje.
  6. 6. Daržoves apšlakstote alyvuogių aliejumi ir pabarstote jūsų mėgstamais prieskoniais.
  7. 7. Tarp daržovių įdėkite nenulupto česnako skilteles.
  8. 8. Kepkite daržoves orkaitėje apie 15 minučių, kol jos suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
  9. 9. Tuo metu į puodą įpilsite vandens, įberkite druskos ir užvirinkite.
  10. 10. Į verdantį vandenį suberkite bulgur kruopas ir virkite apie 7 minutes, kol jos suminkštės.
  11. 11. Išvirus kruopoms, nupilkite vandens perteklių ir leiskite joms šiek tiek atvėsti.
  12. 12. Iškepusias daržoves išimsite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  13. 13. Keptas česnako skilteles išspausite iš lukštų ir sutrinsisim šakute, sumaišant su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad gautumėte padažą.
  14. 14. Dideliame dubenyje išdėliosite šviežius špinatų lapus.
  15. 15. Ant špinatų užbersite virtas bulgur kruopas.
  16. 16. Ant kruopų sudėkite keptas daržoves.
  17. 17. Papuoškite saulėje džiovintais pomidorais ir pašlakstykite aliejumi nuo jų.
  18. 18. Jei pageidaujate, patiekalą pagardinkite česnako padažu.
  19. 19. Patiekite iš karto, kol daržovės dar šiltos.
Marokietiškas kuskusas su daržovėmis
(4)
Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu
(1)
Pomidorai su feta sūriu
(1)