Kartas nuo karto pasiseka maistu nudžiuginti ir pačius didžiausius skeptikus. Šįkart šitaip nutiko net ne su pagrindiniu (ganėtinai paprastu) patiekalu - veganiškais grikių kotletais be kiaušinio, o su padažu - mango ir pomidorų čatniu. Tad pasidalinsiu abiejų receptais, galima gaminti ir tokią kombinaciją, ir kotletus ar čatnį atskirai. O čatnis tiks beveik prie visko, ir yra daug kartų skanesnis už įprastus pomidorų padažus.
1. Veganiški grikių kotletai: Pirmiausia sutriname virtus grikius trintuve.
2. Tada suberiame mėgstamus prieskonius, miltus, krakmolą, įpilame kiek aliejaus ir gerai išminkome iki vienalytės masės.
3. Sušlapinus rankas formuojame grikių kotletus-kepsnelius ir kepame kol gražiai paskrus iš abiejų pusių.
4. Patarimas: Jeigu mėgstate traškią plutelę, prieš kepdami apvoliojame kotletus miltuose arba maltuose džiūvėsėliuose.
5. Pomidorų ir mango čatnis: Įpjauname pomidorų žievelę X formos įpjovomis ir nuplikome juos verdančiu vandeniu.
6. Nulupame žievę, kiek pasmulkiname ir sudedame į puodą virti ant silpnos kaitros, šliūkštelėjus alyvuogių aliejaus ir įbėrus druskos.
7. Supjaustome svogūną.
8. Į keptuvę įpilame dar alyvuogių aliejaus ir kaitiname. Po minutėlės įberiame garstyčių ir kumino sėklų ir kaitiname toliau, kol jos pradeda skleisti malonų kvapą.
9. Tuomet suberiame svogūnus ir pakepiname maždaug 4 minutes.
10. Nulupame ir supjaustome mangus.
11. Per tą laiką pomidorai jau bus pradėję virti, tuomet į puodą suberiame ir mangus, keptuvės turinį bei indiškus prieskonius. Reguliariai pamaišydami verdame ant silpnos kaitros maždaug 15 minučių.
12. Tuomet viską sutriname trintuve.
13. Paruoštą čatnį patiekiame su grikių kotletais ir skanaujame!
14. Rekomendacija: Daugiau grikių kotletų receptų rasite: Grikių kotletai.