Trinta veganiška saldžiųjų bulvių, morkų ir lęšių sriuba

2021-02-23 Autorius Skanauk su Aušra

Trinta veganiška saldžiųjų bulvių, morkų ir lęšių sriuba
Tai labai skani trinta veganiška lęšių sriuba, kurios receptas gimė mano pačios galvoje, pažiūrėjus į šaldytuvo turinį. Mano visą šeimą sužavėjo jos labai graži gelsvai oranžinės spalva, kuri idealiai nuteikia šaltai saulėtą popietę. Ši sriuba tikrai sušildys vėsiomis dienomis. 

Ingredientai

    • saldžiosios bulvės: 1
    • morkos: 5
    • raudonieji lęšiai: 0,5 stiklinės
    • sultinys: 1 kubelio
    • vanduo: 3-3,5 stiklinės
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • čili prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kario prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sriubos prieskonių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio (svogūnai, kalendra, ciberžolė, krapai paprikos, kuminas ir taip toliau)
    • česnakinė druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • pipirai: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų, sudedame pjaustytas morkas bei saldžiąją bulvę. Pakepame maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada į puodą supilame vandenį, suberiame sultinio kubelį bei lęšius. Verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių.
  3. 3. Po to sudedame visus prieskonius ir paverdame dar maždaug 5 minutes.
  4. 4. Paskui trintuvo pagalba sutriname sriubą.
  5. 5. Kelias minutes leidžiame sriubai "pailsėti".
  6. 6. Papuošiame petražolėmis bei graikiniais riešutais.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Japoniška Ramen sriuba su jautiena ir grybais
(1)
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir triušiena
(4)