Trinta veganiška saldžiųjų bulvių, morkų ir lęšių sriuba

2021-02-23 Autorius Skanauk su Aušra

Trinta veganiška saldžiųjų bulvių, morkų ir lęšių sriuba
Tai labai skani trinta veganiška lęšių sriuba, kurios receptas gimė mano pačios galvoje, pažiūrėjus į šaldytuvo turinį. Mano visą šeimą sužavėjo jos labai graži gelsvai oranžinės spalva, kuri idealiai nuteikia šaltai saulėtą popietę. Ši sriuba tikrai sušildys vėsiomis dienomis. 

Ingredientai

    • saldžiosios bulvės: 1
    • morkos: 5
    • raudonieji lęšiai: 0,5 stiklinės
    • sultinys: 1 kubelio
    • vanduo: 3-3,5 stiklinės
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • čili prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kario prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sriubos prieskonių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio (svogūnai, kalendra, ciberžolė, krapai paprikos, kuminas ir taip toliau)
    • česnakinė druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • pipirai: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų, sudedame pjaustytas morkas bei saldžiąją bulvę. Pakepame maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada į puodą supilame vandenį, suberiame sultinio kubelį bei lęšius. Verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių.
  3. 3. Po to sudedame visus prieskonius ir paverdame dar maždaug 5 minutes.
  4. 4. Paskui trintuvo pagalba sutriname sriubą.
  5. 5. Kelias minutes leidžiame sriubai "pailsėti".
  6. 6. Papuošiame petražolėmis bei graikiniais riešutais.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis
(3)
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)
Daržovių sriuba su kokoso pienu
(1)