Tokie raudonųjų lęšių ir morkų maltinukai mūsų šeimą labai sužavėjo. Kepsime juos dar tikrai ne vieną kartą. Skonis šiek tiek net priminė tikrą mėsą. Todėl jei ieškote, ką pagaminti tiems, kurie nenori valgyti veganiškai, toks receptas gali būti nuostabus kompromisas tarp įprastų bei veganiškų maltinukų.
Nors labai panašių receptų internete itin daug, bet aš nelabai mėgstu, kai maistas yra verdamas, paskui kepamas ir taip toliau. Įprastai rasite aprašymus, kad iš pradžių lęšius reiks išvirti, tuomet kepti orkaitėje. Drįstu suabejoti, ar šitaip daugelis naudingųjų medžiagų nedingsta. Jeigu yra galimybė, geriau stengtis produktus kuo mažiau apdoroti. Todėl šiuos lęšius išmirkiau. Raudonieji lęšiai ir taip labai greitai išverda, todėl norint, kad jie išbrinktų, reikia 1-2 valandas išmirkyti vandenyje.
Iškepę maltinukai būna šiek tiek traškūs, bet ne sausi. Man skanūs tiek karšti, tiek jau atvėsę. Įprastai valgau su orkaitėje keptomis bulvėmis, burokėlių salotomis (truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos) ir saldžiarūgščiu padažu.
Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 12 maltinukų.
Kria
Atsakyti