kiaušiniai: 1 (arba 1 valgomojo šaukšto maltų linų sėmenų ir 3 valgomųjų šaukštų vandens veganiškai versijai)
druska
pipirai
barbekiu arba kitas mėgiamas pomidorų padažas/kečupas: 2-3 valgomųjų šaukštų (viršui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Svogūnus, česnako skilteles, papriką, morką bei pievagrybius susmulkinkite. Viską sudėkite į keptuvę bei kepkite, kol daržovės suminkštės ir neliks jokio skysčio.
2. Tuo tarpu kol kepa daržovės, verdančiame pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant jų pakuotės.
3. Tuomet į atskirą indą suberkite jau nusunktus avinžirnius, juos gerai sutrinkite. Į tą patį indą dėkite iškeptas daržoves bei išvirusius ryžius. Sumaišykite kartu su likusiais produktais (išskyrus barbekiu padažą). Pagardinkite druska bei pipirais.
4. Tada viską sukrėskite į aliejumi išteptą arba su kepimo popieriumi išklotą pailgą stačiakampę formelę, viršų išlyginkite bei aptepkite barbekiu ar kitu mėgiamu pomidorų padažu/kečupu.
5. Kepkite orkaitėje įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros maždaug 30 minučių.
6. Iškepusį netikrą zuikį, prieš valgydamos, atvėsinkite bent 10-15 minučių, bet pats gardžiausias jis yra kitą dieną. Skanaus!