Nebesugalvojate ką skanaus pasigaminti iš avinžirnių? Štai Jums pačio nuostabiausio humuso idėja. Pagaminti tikrai nėra sunku, tik užtrunka laiko, kol avinžirniai išmirksta ir išverda. Tokia užtepėlė su česnaku man labai patinka. Itin tinka tepti ant
duonos ar paskrudinto
batono. Tai vienas tų patiekalų, su kuriuo šeimą priverčiau avinžirnių valgyti daug dažniau. O juk tai labai sveikas pasirinkimas! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite ekologiškų avinžirnių, galite naudoti ir įprastus. Taip pat galima naudoti konservuotus avinžirnius, taip sutaupysite laiko - tuomet nereikės jų mirkyti ir virti. Sezamo pastą "Tahini" galima pakeisti smulkintais sezamo sėklų miltais sumaišytais su alyvuogių aliejumi. Jei neturite citrinos, galite naudoti ir laimo sultis arba obuolių actą. Alyvuogių aliejų galima pakeisti sėmenų, rapsų ar saulėgrąžų aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Humusas bus skaniausias, jeigu avinžirnius išmirkysite ir išvirsite patys, o ne naudosite konservuotus. Norint pasiekti kremišką tekstūrą, labai svarbu gerai sutrinti avinžirnius. Jei turite kokybiškesnį virtuvės kombainą ar trintuvą, galite naudoti jį vietoje trynimo per sietelį - rezultatas bus dar kremiškas.
- Humusą rekomenduojama palikti pastovėti šaldytuve bent kelias valandas, kad skoniai geriau susijungtų. Jis gali būti laikomas šaldytuve iki 5 dienų sandariame inde.
- Jei humusas per tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens arba daugiau citrinos sulčių, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.