Konservuotų avinžirnių humusas su avokadu ir česnaku

2025-03-01 Autorius oSkanu.lt

Konservuotų avinžirnių humusas su avokadu ir česnaku
Labai sotūs ir maistingi pietūs per vos 5 minutes - toks šis nuostabus konservuotų avinžirnių humusas su avokadu. Šitaip jį gaminu labai dažnai ir tikrai labai pasiteisina. Avokadas jam suteikia papildomą labai gerą skonį. Net mano vyras, kuris įprastinio humuso nelabai mėgsta, šį valgo ir tikrai sako, kad skanu. Tad dabar dalinuosi šiuo savo šeimos pamiltu receptu su Jumis visais. Skaniau ir nebūna! Būtinai išmėginkite! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje konservuotų avinžirnių galite naudoti virtus avinžirnius (apie 250 g).
  • Jei neturite alyvuogių aliejaus, galite naudoti sezamo aliejų arba net paprastą rapsų aliejų.
  • Tahini pastą galima pakeisti sezamo sėklomis (4-5 valgomaisiais šaukštais), kurias sumaišysite su kitais ingredientais.
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba obuolių sidro actu (1 valgomuoju šaukštu).
  • Jei nemėgstate aštraus skonio, čili galite praleisti arba pakeisti paprika.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Jei norite švelnesnio skonio, naudokite tik vieną česnako skiltelę.
  • Avokadai turėtų būti prinokę, bet ne persirakę, kad humusas būtų kreminės konsistencijos.
  • Prieš pateikdami apšlakstykite humusą papildomu alyvuogių aliejumi – tai suteiks dar daugiau skonio.
  • Humusą laikykite šaldytuve sandariai uždengtą – jis išsilaikys 2-3 dienas.
  • Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti daugiau česnako arba čili.
  • Kad humusas išliktų žalias ir nepatamsėtų, būtinai naudokite citrinos sultis.

Ingredientai

    • konservuotų avinžirnių: 1 indelio
    • česnako: 2 skiltelių
    • avokadų: 2
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų (arba sezamo aliejaus)
    • tahini pastos: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • malta saldžiosios paprikos
    • čili
    • sezamo sėklų
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais ir įdėkite į blenderį arba virtuvės kombainą.
  2. 2. Tuomet nulupsite česnako skilteles ir jas taip pat įdėsite į blenderį.
  3. 3. Nuvarvinkite konservuotus avinžirnius ir kruopščiai juos nuplaukite po tekančiu vandeniu. Supilkite juos į blenderį kartu su avokadu ir česnaku.
  4. 4. Dabar pilsite alyvuogių aliejų, įdėsite tahini pastą bei įspausite citrinos sultis.
  5. 5. Užbaigimui pridėkite druskos, juodųjų pipirų, maltos saldžiosios paprikos ir, jei mėgstate aštresnį skonį, čili.
  6. 6. Viską trinkite blenderyje, kol gausite vientisą, kremišką masę. Jei humusas per tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens.
  7. 7. Ragausite ir, jei reikia, koreguosite prieskonius pagal savo skonį.
  8. 8. Paruoštą humusą perkėlėte į patiekimo dubenį, apšlakstykite viršų alyvuogių aliejumi ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  9. 9. Patiekti galėsite su daržovių lazdelėmis, skrebučiais arba pilno grūdo duona. Mėgaukitės!
Konservuotų avinžirnių humusas su avokadu ir česnaku

Atsakinėjama į Komentarą

Peperonata - keptos paprikos su česnakais
(1)
Naminis humusas iš konservuotų avinžirnių
(2)
Kopūstas troškintas vyne
(1)
Makaronai su shiitake grybais
(1)
Kalafiorų košė
(2)
Orkaitėje kepti baklažanai su aštriu padažu
(1)