Turnovers - Ukrainietiški čeburekai su kopūstais ir grybais (pievagrybiais)

Autorius apie receptą

Tokius čeburekus su kopūstais ir grybais (aš pasirinkau pievagrybius) pagaminti man pasiūlė mano vyras, nes jis, kiek atsimena, tai jam dar mažam, močiutė tokius dažnokai kepdavo. O ji turėjo ukrainietiškas šaknis. Teko ieškoti kažkokio panašaus recepto, nes močiutės paklausti jau seniai nebėra galimybių. Tad susiradau receptą ir išmėginau. Ką galiu pasakyti? Ogi tai, kad tai buvo patys skaniausi mano ragauti čeburekai (vyras tam pritarė ir sakė, kad visiškai buvo tarsi močiutės gaminti). Ir dabar juos kepsiu tik šitaip. Sudominau ir Jus? Išmėginkite pasakišką patiekalą ir savo virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grybai: vietoje pievagrybių galima naudoti voveraites, baravykus ar šaldytus miško grybus. Jie suteiks įdarui intensyvesnio miško aromato.
  • Kopūstai: puikiai tinka tiek baltagūžiai, tiek rauginti kopūstai (tokiu atveju reikėtų sumažinti pomidorų padažo kiekį).
  • Pomidorų padažas: galima keisti smulkintais konservuotais pomidorais arba namine pomidorų tyre.
  • Aliejus: vietoje įprasto augalinio aliejaus tinka saulėgrąžų ar netgi alyvuogių aliejus, jei norima lengvesnio skonio.
  • Miltai: galima naudoti ir speltų ar pusiau pilno grūdo kvietinius miltus, tačiau tai pakeis tešlos tekstūrą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlą būtina minkyti ne trumpiau kaip 10 minučių – tik tada ji taps elastinga ir gerai laikys formą kepant.
  • Troškindami daržoves, viską maišykite dažnai, kad nesviltų, o skoniai susijungtų tolygiai.
  • Jei norite traškesnių čeburekų – kepkite gilesniame aliejaus kiekyje ir gerai įkaitintoje keptuvėje.
  • Nepamirškite nusausinti iškepusių čeburekų popieriniu rankšluosčiu – taip pašalinsite perteklinį riebalų kiekį.
  • Kad čeburekai neišsileistų kepimo metu, kraštus gerai užspauskite šakute arba pirštais.

Ingredientai

    Įdarui (18 vnt.):
    • svogūnai: 1
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 2
    • grybai: 200 gramų (aš naudoju pievagrybius)
    • kopūstai: 1 nedidelio
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakinė druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • šiltas vanduo: 350 mililitrų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į šiltą vandenį įpilame aliejų, beriame druską ir išmaišome.
  2. 2. Tada po truputį pilame į miltus ir maišome tešlą. Minkome maždaug 10 minučių, tešla taps minkšta ir elastinga.
  3. 3. Įdarui keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame susmulkintus svogūnus.
  4. 4. Pakepiname maždaug 2 minutes ir sudedame sutarkuotas morkas.
  5. 5. Maišydami pakepiname 2 minutes ir tuomet sudedame susmulkintus grybus, pakepiname 2 minutes.
  6. 6. Beriame česnakinę druską, pipirus, dedame pomidorų padažą ir išmaišome.
  7. 7. Kopūstus supjaustome plonais šiaudeliais ir sudedame į keptuvę su daržovėmis. Troškiname, kol kopūstai suminkštėja.
  8. 8. Paliekame atvėsti.
  9. 9. Iš tešlos iškočiojame apvalius lakštus (kokio norisi dydžio), į vieną kraštą dedame po maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus daržovių įdaro, uždengiame kitu kraštu ir šonus užspaudžiame.
  10. 10. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame iš abiejų pusių, kol čeburekai gražiai pagelsta ir iškepa.
  11. 11. Itin skanu patiekti su sultiniu. Skanaus!

Atsiliepimai

Laura

Valgėm su vyru ir pirštelius laižėm. Stebuklingai geri čeburekai!
Atsakyti
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Lazanija su varške ir cukinija
(1)
Avinžirnių kotletai
(4)