Autorius apie receptą
Tokius čeburekus su kopūstais ir grybais (aš pasirinkau pievagrybius) pagaminti man pasiūlė mano vyras, nes jis, kiek atsimena, tai jam dar mažam, močiutė tokius dažnokai kepdavo. O ji turėjo ukrainietiškas šaknis. Teko ieškoti kažkokio panašaus recepto, nes močiutės paklausti jau seniai nebėra galimybių. Tad susiradau receptą ir išmėginau. Ką galiu pasakyti? Ogi tai, kad tai buvo patys skaniausi mano ragauti čeburekai (vyras tam pritarė ir sakė, kad visiškai buvo tarsi močiutės gaminti). Ir dabar juos kepsiu tik šitaip. Sudominau ir Jus? Išmėginkite pasakišką patiekalą ir savo virtuvėje.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Grybai: vietoje pievagrybių galima naudoti voveraites, baravykus ar šaldytus miško grybus. Jie suteiks įdarui intensyvesnio miško aromato.
- Kopūstai: puikiai tinka tiek baltagūžiai, tiek rauginti kopūstai (tokiu atveju reikėtų sumažinti pomidorų padažo kiekį).
- Pomidorų padažas: galima keisti smulkintais konservuotais pomidorais arba namine pomidorų tyre.
- Aliejus: vietoje įprasto augalinio aliejaus tinka saulėgrąžų ar netgi alyvuogių aliejus, jei norima lengvesnio skonio.
- Miltai: galima naudoti ir speltų ar pusiau pilno grūdo kvietinius miltus, tačiau tai pakeis tešlos tekstūrą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą būtina minkyti ne trumpiau kaip 10 minučių – tik tada ji taps elastinga ir gerai laikys formą kepant.
- Troškindami daržoves, viską maišykite dažnai, kad nesviltų, o skoniai susijungtų tolygiai.
- Jei norite traškesnių čeburekų – kepkite gilesniame aliejaus kiekyje ir gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Nepamirškite nusausinti iškepusių čeburekų popieriniu rankšluosčiu – taip pašalinsite perteklinį riebalų kiekį.
- Kad čeburekai neišsileistų kepimo metu, kraštus gerai užspauskite šakute arba pirštais.
Atsiliepimai
Laura
Atsakyti