Avinžirnių kotletai, kuriuos tikrai nėra sunku pagaminti, o rezultatas labai geras. :) Pamėginkite pasigaminti, jei atsibodo patiekalai iš mėsos.
Ingredientai
avinžirniai: 250 gramų
česnakai: 1 skiltelės
šaldyti porai: 100 gramų
petražolių lapeliai: kelių
miltai: 2-3 šaukštų
kuminas: 2-3 šaukštų
jogurtas be priedų: 100 gramų
citrinos žievelės
kokosų sviestas (kepimui)
vyšniniai pomidoriukai
cukruotas imbieras: kelių gabalėlių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avinžirnius palaikykite per naktį pamerktus vandenyje, po to išvirkite, sutrinkite kartu su česnaku ir porais. Dėkite jogurto be priedų, įtarkuokite citrinos žievelės, įpjaustykite petražoles bei įberkite kumino (jį reikia nuplikyti karštu vandeniu, kad suminkštėtų).
2. Tuomet įberkite 2–3 šaukštus miltų. Formuokite kotletukus bei kepkite kokosų svieste.
3. Paskui patiekite lėkštėje kartu su vyšniniais pomidoriukais, aplipintais cukruoto imbiero gabalėliais. Skanaukite!
Atsiliepimai