Rizoto ryžiai mano namie stovėjo jau gan olgai! Tokius patiekalus gaminu tikrai ganėtinai retai, bet šį kratą norėjosi kažko jaukaus ir kitokio. O moliūgas šiame patiekale man tikrai yra kažkas naujo.
Sviestinį moliūgą (tikrai tiks ir įprastas) pakepinau orkaitėje. Jį galite išvirti ir ant garų.
Rizotas (risotto) yra specifinis patiekalas. Privalu žinoti, kaip jį tinkamai išvirti. Virti privalu po truputį pilant skystį. Todėl viso virimo laiku negalima atsitraukti nuo kaitlentės. Jis privalo būti kreminis, minkštas, su šiek tiek skysčio. Patys ryžiai turėtų būti al dente - šiek tiek kietoki.
Sultinį galite naudoti naminį, iš miltelių arba kubelio. Aš pati naminį sultinį sumaišiau su milteliais. Jo reikėtų pasiruošti tikrai nemažai, nes rizoto ryžiai itin greit sugeria skystį. Taip šiek tiek galite jo pasilikti, jei kitą dieną šį patiekalą sugalvosite pasišildyti.
Pievagrybius būtų geriausia pakepinti atskiroje keptuvėje, kad patiekiant jie būtų šilti.