Šviežios virtos bulvės su krapais, agurkų salotomis su jogurtu, keptu kiaušiniu ir šparagais

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Šviežios virtos bulvės su krapais, agurkų salotomis su jogurtu, keptu kiaušiniu ir šparagais
Šis patiekalas – tai tikras virtuvės perlas, jungiantis tradicinius skonius su šiuolaikiniais akcentais. Šviežiai virtos bulvės, pagardintos aromatingais krapais, suteikia nostalgišką prisiminimą apie vasaros pietus kaime. Gaivios agurkų salotos su jogurtu prideda lengvumo ir šviežumo, o keptas kiaušinis ir šparagai papildo patiekalą baltymais bei subtiliu skoniu. Tai subalansuotas ir maistingas valgis, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek tiek vakarienei.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje krapų galite naudoti petražoles ar šviežią baziliką, kurie taip pat suteiks malonų aromatą bulvėms.
  • Agurkų salotoms su jogurtu galite pridėti šviežių mėtų lapelių, kurie suteiks papildomo gaivumo.
  • Jei neturite šparagų, juos galite pakeisti šparaginėmis pupelėmis ar brokoliais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Bulves pradėkite virti šaltame, pasūdytame vandenyje, kad jos tolygiai išvirtų ir išlaikytų savo tekstūrą.
  • Agurkų salotoms rinkitės šviežius ir traškius agurkus, kad salotos būtų kuo gaivesnės.
  • Šparagus prieš kepant trumpai apvirkite, kad jie išliktų traškūs, bet neperkepti.

Ingredientai

    • Bulvės: 800 g
    • Druska: pagal skonį
    • Krapai (arba petražolės/bazilikas): 1 pundelis
    • Agurkai: 2 vidutinio dydžio
    • Natūralus jogurtas: 200 ml
    • Šviežios mėtos (neprivaloma): keletas lapelių
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Šparagai (arba šparaginės pupelės/brokoliai): 200 g
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. šaukštai
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulvių paruošimas: Bulves nulupkite ir nuplaukite.
  2. 2. Sudėkite jas į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu ir užvirkite. Virkite 15–20 minučių, kol bulvės taps minkštos, bet nesubyrės.
  3. 3. Nusausinkite ir apibarstykite smulkintais krapais.
  4. 4. Agurkų salotų ruošimas: Agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais.
  5. 5. Į dubenį supilkite natūralų jogurtą, pagal skonį įberkite druskos ir šiek tiek pipirų. Jei norite, galite įdėti smulkintų mėtų lapelių. Viską gerai išmaišykite.
  6. 6. Šparagų paruošimas: Šparagus nuplaukite, pašalinkite kietąją dalį. Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu įmeskite šparagus ir virkite 2–3 minutes.
  7. 7. Išimkite ir atvėsinkite po šaltu vandeniu, kad išlaikytumėte jų traškumą.
  8. 8. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir trumpai pakepkite šparagus, kol jie šiek tiek apskrus.
  9. 9. Keptų kiaušinių ruošimas: Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus.
  10. 10. Įmuškite kiaušinius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol baltymas sustings, bet trynys išliks skystas. Jei pageidaujate, galite pabarstyti druska ir pipirais.
  11. 11. Patiekalų sudėliojimas: Lėkštėje tvarkingai išdėliokite virtas bulves su krapais, agurkų salotas su jogurtu, šparagus ir keptą kiaušinį. Pabarstykite pipirais pagal skonį.
  12. 12. Patiekite: Patiekalas paruoštas! Mėgaukitės subalansuotu, skonių ir tekstūrų pilnu valgiu.
Kiaušinių salotos su žirneliais
(1)
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)