Marinuoti kiaušiniai

2018-04-04 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Marinuoti kiaušiniai
Pirmą kartą kažką valgant marinuotus kiaušinius aš pamačiau Holivudiniuose filmuose. Ir tada pradėjau galvoti kaip jie gali būti gaminami. Taigi nusprendžiau paieškoti recepto ir išmėginti. Mums jis taip patiko, kad dabar ganėtinai dažnai pasimarinuojame.

Vienur rašo, kad galima valgyti po maždaug 3-4 dienų, kitur - jog patys skaniausi po 2 savaičių. Mes vieną paragavome po trumpesnio laiko, kitus išlaikėme ilgiau. Gavosi tikrai labai gardžiai. Skanauti galite, kaip tik širdelė geidžia - sumuštiniams, salotoms, paruošti su įdaru arba tiesiog užkandžiauti su majonezu.

Pliusas marinavimo tame, kad po ranka visados turi, jei labai norisi valgyti, taip gali sunaudoti, jei turi didelį kiekį ir nerimauji, jog nespėsi visų sunaudoti. 

Ingredientai

    1 litro stiklainiui:
    • virti kiaušiniai: 10
    • vanduo: ~2,5 stiklinės
    • actas: 1 stiklinės
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • čili
    • jalapeno pipiras
    • lauro lapeliai: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3-4 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš išvardintų prodouktų išvirkite marinatą bei palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  2. 2. Tuomet nuluptus virtus kiaušinius iš abiejų pusių įdurkite šakute, kad geriau įsimarinuotų, sudėkite juos į stiklainį bei užpilkite marinatu.
  3. 3. Keista, kad marinatas buvo ganėtinai aštrus, tačiau valgant visiškai nesijautė ir nesuprantu, kur jis išgaravo.
  4. kiaušinių marinavimas
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau kiaušinių receptų rasite: Kiaušinių receptai.

Raiminta

Keistuoliška idėja! Bet skaitant recepto instrukciją, smalsumas nugalėjo ir... ir užmarinavau kiaušinius (nors kaip keistai tai beskambėtų). Dar neragavome, bet kai išlauksime nors savaitę, pasidalinsime kas, kaip?;)
Atsakyti

Virga

Aš gyvenu Škotijoje ir ten marinuoti kiaušiniai parduodami parduotuvėse. Labai populiarus patiekalas. Puikiai tinka salotoms, sumuštiniams. Liuks
Atsakyti

Aistė

Mėginau šį receptą. Mane nustebino ir visai patiko :) Tikrai geras reikalas, jei turi per daug kiaušinių užkaupęs ir bijai, kad jie suges :)
Atsakyti

Šaras

Kaip ir rašo vienintelis pliusas, jeigu turi daug ir nenori išmest, gali sumarinuot. Marinato aštrumas dingsta, lieka lengvai rūgštus acto skonis. Neužkabino.
Atsakyti

Grazina

Kiek druskos tai neaisku
Atsakyti
Sotus omletas su dešrelėmis
(4)