Užtepėlė su kiaušiniu, fermentiniu sūriu ir majonezu

Autorius apie receptą

Mano šeima kiaušinius tikriausiai galėtų valgyti bene kiekvieną dieną pusryčiams (tikrai dažnai taip ir darome, kartais verdame, o kartais kepame), o atradusi, kad kiaušiniai idealiai dera su juoduoju česnaku nesiliauju šitaip gaminusi ir valgiusi. Šį kartą greitai sugalvojau užtepėlę su virtu kiaušiniu, fermentiniu sūriu, kanapėmis ir juodojo česnako pudra. Skamba įdomiai? Tikrai ne tik įdomu, bet ir labai skanu. Tad nieko nelaukite ir imkite receptą.

Tiesa aš šią užtepėlę visada ruošiu dar su šiltais, ką tik išvirtais kiaušiniais - šitaip mums skaniau, bet tikrai tinka ir iš anksto išvirti ir jau atvėsę kiaušiniai.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušinius galima keisti putpelių kiaušiniais – skonis bus subtilus, o patiekalas įgaus elegancijos.
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela arba feta – suteiks šiek tiek kitokį, bet taip pat malonų skonį.
  • Majonezą galima pakeisti natūraliu graikišku jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnio varianto.
  • Svogūnų laiškus galite keisti šviežiais krapais arba petražolėmis.
  • Kanapes su juodojo česnako pudra galima keisti sezamo sėklomis arba maltu džiovintu česnaku.
  • Duoną galite pasirinkti be glitimo, jei netoleruojate kviečių, arba naudoti pilno grūdo variantą, jei siekiate daugiau skaidulų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius virkite apie 9 minutes, kad tryniai būtų visiškai kieti, bet nepervirti.
  • Jei norite švelnesnės tekstūros, sūrį galima sumalti smulkiai trintuvu.
  • Užtepėlę galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
  • Patiekiant verta naudoti šviežiai skrudintą duoną – taip skonis bus dar intensyvesnis.
  • Jei mėgstate aštresnius skonius, į masę įdėkite šiek tiek maltų pipirų arba aitriosios paprikos.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • fermentinis sūris: ~30 gramų
    • druska: žiupsnio
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų laiškai: pundelio
    • kanapės su juodojo česnako pudra: 1 arbatinio šaukštelio (pabarstymui; nėra būtina)
    • mėgstama duona (patiekimui)                 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite kiaušinius.
  2. 2. Virtus kiaušinius nulupkite ir sumaigykite šakute.
  3. 3. Tada fermentinį sūrį sutarkuokite, o svogūnų laiškus pasmulkinkite.
  4. 4. Viską pagardinkite druska ir maišykite su mėgstamu majonezu.
  5. 5. Paruoštą užtepėlę tepkite ant duonos riekelių.
  6. 6. Pabarstykite kanapėmis su juodojo česnako pudra. Skanaukite!
Užtepėlė su kiaušiniu, fermentiniu sūriu ir majonezu
Užtepėlė su kiaušiniu, fermentiniu sūriu ir majonezu

Atsiliepimai

Marinuoti kiaušiniai
(5)