Kiaušiniai kepti grietinėje (keptuvėje)

Autorius apie receptą

Tai mano fantastiškas receptas, tikras virtuvės atradimas. Ir reikia vos 5 ingredientų. Nuo šiol kiaušinius kepu tik dviem būdais. Jeigu kepu keptuvėje tai būtinai, pagal šį receptą. Šis patiekalas primena vaikystės skonius, kai močiutės virtuvėje skleisdavosi kvapai, kurie išlikdavo atmintyje visam gyvenimui. Kiaušiniai kepti grietinėje yra ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas valgis, kuris patiks visai šeimai. Išbandykite šį receptą ir atraskite naują mėgstamiausią patiekalą savo kasdienybėje! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastos grietinės galima naudoti riebią grietinėlę arba graikišką jogurtą, kas suteiks patiekalui kitokį, bet nemažiau skanų poskonį.
  • Jei neturite šviežių krapų, galite naudoti džiovintus krapus, petražoles arba svogūnų laiškus, kurie suteiks panašų aromatą.
  • Druską galima pakeisti jūros druska arba prieskonių mišiniu su druska, kuris suteiks daugiau aromato.
  • Šviežiai maltus juoduosius pipirus galima pakeisti baltaisiais pipirais arba pipirų mišiniu, jei norite kitokio aštraus skonio.
  • Patiekalą galima praturtinti įdedant smulkiai supjaustytus pomidorus ar paprikas, kurios suteiks gaivumo ir papildomo skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš leidžiant kiaušinius į karštą grietinę, rekomenduojama juos išimti iš šaldytuvo bent 15 minučių anksčiau, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros.
  • Grietinę kaitinkite ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami, kad ji nesudegintų keptuvės dugno.
  • Jei norite, kad kiaušiniai būtų tolygiau iškepę, galite keptuvę uždengti dangčiu paskutinėms 2 minutėms.
  • Stebėkite kepimo laiką – geriausia, kai kiaušinių baltymai būna sutvirtėję, o tryniai dar truputį skysčio konsistencijos.
  • Patiekalą patiekite iškart po paruošimo, kol jis dar karštas ir grietinė nesukrešėjo.
  • Papildykite patiekalą šviežiai skrudinta duona, kuri puikiai tiks pamirkyti į kremišką grietinės padažą.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • grietinė: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
    • smulkinti krapai: žiupsnelio (arba svogūnų laiškai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame į keptuvę grietinę ir kaitiname ant vidutinės kaitros, kol užverda.
  2. 2. Tada suleidžiame kiaušinius, pagardiname druska bei pipirais.
  3. 3. Kepame kol kiaušinių baltymai sutvirtėja.
  4. 4. Kiaušinius keptus grietinėje pabarstome krapais ar svogūnų laiškais.
  5. 5. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Rasa

Senas geras receptas dar iš mano Močiutės laikų. Mūsų variante būtinas prieskonis šviežiai maltos kalendros sėklos. Mmmm.... Labai skanu!!! :-P
Atsakyti