Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis - vasariškas patiekalas su daug baltymų ir vasariškų skonių. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Man jis skanus ir šaltas. Šio patiekalo proporcijas lengva pakeisti. Galima naudoti daugiau ar mažiau kiaušinių.
Šį omletą gaminau kelis kartus. Antrajį kartą sugalvojau varškę sumaišyti su maltu muskatu. Tiesą pasakius, nenusprendžiau, ar skaniau su muskatu ar be jo. Naudojau birią varškę. Vietoj jos puikiai tinka ir fetos sūris.
Cukinijas ir pomidorus supjausčiau griežinėliais, o tada sudėjau ant popierinių rankšluosčių ir lengvai apibarsčiau druska. Tada juos uždėjau ant viršaus. Taip palaikiau apie 10 min. Tai darau, kad susigertų kuo daugiau skysčio. Iškepusios daržovės buvo minkštos bei nebuvo jokio išsiskyrusio skysčio.
Naudojau sojų grietinėlę "Bio Village". Galite naudoti įprastą neriebią grietinėlę ar pieną.
Atsakinėjama į Komentarą