Tortilija su kiaušiniene ir šonine

2024-12-01 Autorius Ingrida Rimavičienė

Tortilija su kiaušiniene ir šonine
Ieškote greito, sotaus ir gardaus pusryčių patiekalo? Tortilija su kiaušiniene ir šonine – puikus pasirinkimas! Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia energijos visai dienai.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Šoninė: vietoj šoninės galite naudoti rūkytą kumpį, dešrelę ar net daržovių alternatyvas, pvz., keptus pievagrybius ar paprikas.
  • Majonezas su pomidorų padažu: galite pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, arba avokado užtepėle.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kepant kiaušinienę, maišykite ją nuolat, kad gautumėte purią tekstūrą.
  • Tortilijas galite pašildyti keptuvėje arba orkaitėje, kad jos taptų lankstesnės ir lengviau vyniotųsi.
  • Jei norite traškesnio rezultato, suvyniotą tortiliją galite trumpai pakepti keptuvėje arba orkaitėje.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 924 kcal (priklausomai nuo naudojamų ingredientų).
  • Vienoje porcijoje: apie 462 kcal. 

Ingredientai

    • Šalto rūkymo šoninė: 100 g
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Tortilijos: 2 vnt.
    • Aliejus: kepimui
    • Majonezas: 2 šaukštai
    • Pomidorų padažas: 2 šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite ingredientus: smulkiai supjaustykite svogūną ir šoninę.
  2. 2. Kepkite šoninę su svogūnu: įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite šoninę ir kepkite, kol ji taps traški.
  3. 3. Tada pridėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos.
  4. 4. Paruoškite kiaušinienę: į dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai išplakite. Supilkite juos į keptuvę su šonine ir svogūnu. Nuolat maišydami, kepkite, kol kiaušiniai sutvirtės.
  5. 5. Paruoškite tortilijas: perpjaukite kiekvieną tortiliją per pusę. Ant kiekvienos pusės dėkite dalį kiaušinienės ir suvyniokite į suktinuką.
  6. 6. Apkepkite suktinukus: toje pačioje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  7. 7. Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą su pomidorų padažu, kol gausite vienalytę masę.
  8. 8. Patiekite: suktinukus patiekite su paruoštu padažu.
  9. 9. Santrauka: Tortilija su kiaušiniene ir šonine – tai greitas ir sotus pusryčių patiekalas, suteikiantis energijos visai dienai. Naudodami įvairias ingredientų alternatyvas ir sekdami pateiktais patarimais, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį.
Tortilija su kiaušiniene ir šonine
Recepto autorė Ingrida Rimavičienė

Atsakinėjama į Komentarą

Mini blynai pusryčiams
(10)