Kiaušinių užtepėlė su porais ir agurkais, be majonezo

2024-10-31 Autorius Karina - prie.puodu

Kiaušinių užtepėlė su porais ir agurkais, be majonezo
Šis kiaušinio, agurko ir poro užkandis su graikišku jogurtu ir garstyčiomis – lengvas ir gaivus pasirinkimas, kuris tinka pusryčiams ar užkandžiams. Gaivus agurkas ir švelnus poras puikiai dera su kreminiu jogurto ir garstyčių padažu, suteikdami užkandžiui malonų pikantiškumą. Patiektas ant traškios skrudintos duonos, šis užkandis yra sotus ir gardus pasirinkimas dienos pradžiai ar užkandžiui bet kuriuo metu.

Redaktorės Vaidos komentaras - kiaušiniai pusryčiams, mano nuomone, yra vienas geresnių pasirinkimų, kuris užpildo ir suteikia sotumo jausmą ilgesniam laikui. Kreminės kiaušinių salotos yra puikus patiekalas ir kai norisi sotaus užkandžio. Papildomai galima įmaišyti šiek tiek smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Taip pat, vietoj šviežio agurko čia tobulai tiktų marinuotas agurkėlis. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 1 vnt. (virtas)
    • Poras: šiek tiek
    • Agurkai: 1 vnt. (trumpavaisis)
    • Graikiškas jogurtas: 1 valg. š.
    • Garstyčios: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Tamsi ciabatta duona: 2 riekės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenėlį dėti išvirtą ir smulkiai pjaustytą kiaušinį,
  2. 2. Porą smulkiai supjaustyti, agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais ir viską sudėti prie kiaušinio.
  3. 3. Ten pat įdėti graikiško jogurto ir garstyčių, pagardinti druska ir pipirais.
  4. 4. Masę gerai išmaišyti ir dėti ant lengvai paskrudintos duonos riekelių.
Kiaušinių užtepėlė su porais ir agurkais, be majonezo
Recepto autorius prie.puodu