Įdaryti kiaušiniai su sūriu

Autorius apie receptą

Atrodo, kad įdaryti kiaušiniai buvo kiek primiršti, bet dabar aplinkinių rate pastebėjau, kad jie sugrįžta į madą, ypatingai per Velykas. Žinoma, ne tik lietuviai, bet daugybe kitų pasaulio tautų turi tokį patiekalą - išvirtus įdarytus kiaušinius, jų trynius maišant su papildomais pasirinktais pagardais. O šį kartą Jums pasiūlysiu variantą su įvairiais sūriais. Tikras skanumėlis, kurį rekomenduoju išmėginti!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kalakutienos kumpio galite naudoti virtą vištieną, kumpį, rūkytą šoninę arba visiškai praleisti mėsos produktus vegetariškoje versijoje.
  • Mėlynojo pelėsio sūrį galima pakeisti feta, ricotta ar kietuoju sūriu, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Jei neturite lydyto sūrio su mėlynuoju pelėsiu, galite naudoti paprastą lydytą sūrį ir pridėti daugiau Memel Blue ar kitokio mėlynojo pelėsio sūrio.
  • Žalumynus galima varijuoti pagal skonį – tinka petražolės, bazilikas ar net raudonėlis.
  • Pikantišką skonį mėgstantiems rekomenduojama įdėti šviežių ar džiovintų aitrių paprikų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad kiaušiniai lengviau nusilu­ptų, išvirtus juos iškart panardinkite į šaltą vandenį su ledu.
  • Norint gražesnės prezentacijos, įdarą galima įspausti per konditerinį maišelį su žvaigždute.
  • Įdarytus kiaušinius galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų.
  • Patiekalą geriausia patiekti atvėsintą, bet ne tiesiai iš šaldytuvo – optimali temperatūra pasiekiama palaikius kambario temperatūroje apie 15 minučių.
  • Dekoravimui puikiai tinka paprika, šviežios petražolės šakelės arba kaparėliai.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 7 (gausime išvis 14 puselių)
    • Vilvi Memel Blue sūris su mėlynaisiais pelėsiais: 100 gramų
    • lydytas sūris su mėlynuoju pelėsiu "Memel Blue": ~100-140 gramų
    • virta kalakutiena: 100 gramų
    • kumpis: ~50 gramų
    • krapai
    • svogūnų laiškai
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išverdame kietai. Nuo vandens užvirimo verdame maždaug 8-9 minutes.
  2. 2. Išvirtus kiaušinius atvėsiname ir nulupame.
  3. 3. Tada perpjauname kiaušinius pusiau ir išimame trynius.
  4. 4. Virtą kalakutienos kumpelį supjaustome ganėtinai smulkiai.
  5. 5. Tuomet tą patį padarome su krapais ir svogūnų laiškais. Idealiausia naudoti jau trupintą sūrį su pelėsiu.
  6. 6. Kiaušinių trynius sutriname ir sumaišome su visais ingredientais. Į visą šią masę įmaišome lydytą sūrį su mėlynuoju pelėsiu.
  7. 7. Pasiruoštu įdaru įdarome kiaušinius ir dar apibarstome krapais.
  8. 8. Aš šį kartą visiškai nenaudojau druskos, nes sūris ir kumpis - sūrūs natūraliai iš savęs. Galite naudoti juoduosius pipirus, bet net ir jie nėra privalomi, - sūris su mėlynuoju pelėsiu (kurio čia turime dviem pavidalais) - ganėtinai pikantiškas.

Atsiliepimai

Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)
Įdaryti kiaušiniai su šonine ir marinuotais agurkėliais
(6)