Fritatta su špinatais ir feta ir parmezano sūriais

2023-08-26 Autorius oSkanu.lt

Fritatta su špinatais ir feta ir parmezano sūriais
Nors ir nesu pati didžiausia italų virtuvės specialistė (kol kas), šios dienos pusryčiams kepiau itališką frittatą - tai yra orkaitėje keptą omletą su špinatais ir dviejų rūšių sūriais. Niekada nebuvau šitaip kepusi omleto orkaitėje ir labiausiai baiminausi, kad prapjovus neištižtų į košę, bet nieko panašaus - fritata gavosi labai skani, puri ir lengvai pjaustoma.

Štai dėl ko atostogos yra didžiulis gėris - rytais gali ilgai ruošti blynus, apkepus arba omletus ir neskubant mėgautis vasaros pusryčiais savo terasoje... Galėtų jų būti daug daugiau! Na, o dabar prie recepto.

Ingredientai

    • kiaušinių: 9
    • pieno: 2 valgomųjų šaukštų
    • špinatų: 300 gramų (šaldytų arba šviežių)
    • feta sūrio: 100 gramų
    • tarkuoto parmezano: 50 gramų
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia špinatus kelias minutes pavirkite sūdytame vandenyje ir nusunkite per smulkų sietelį.
  2. 2. Jei reikia špinatus supjaustykite (aš turėjau jau smulkintus šaldytus).
  3. 3. Tada svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite ant šlakelio alyvuogių aliejaus.
  4. 4. Kartu įmeskite smulkintas česnako skilteles, špinatus, pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.
  5. 5. Kiaušinius išplakite su pienu ir parmezano sūriu.
  6. 6. Pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  7. 7. Kepimo indą ištepkite sviestu, paskleiskite daržoves, užpilkite kiaušinių plakinį ir ant viršaus patrupinkite fetą.
  8. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį (omletas bus iškepęs, kai pajudinus "nebekliuksės").
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!

Zita

Išmėginau ir tikrai labai skaniai gavosi. Gaminau su šviežiais špinatais.
Atsakyti
Fritatta su špinatais ir feta ir parmezano sūriais