Virti kiaušiniai patiekiami minkšti, puskiečiai ir kieti. Puskiečius galima virti ir be lukšto.
Kiaušinius visada reikia nuplauti šiltu vandeniu ir tik tada virti. Lukštai kartais praduriami, kad nesuskiltų. Duriamas visada bukasis kiaušinio galas. Kad nesuirtų plėvelė ir trynys neištekėtų, adata turi įsmigti ne giliau nei 3 milimetrus.
Į verdantį vandenį kiaušinius reikia panardinti visus vienu metu, tada jie visi vienodai išvirs. Tam yra naudojamas specialus sietelis, kuris įleidžiamas į puodą su vandeniu. Su juo kiaušinius patogu išimti ir ataušinti. Kuo ilgiau virsime kiaušinius, tuo kietesni jie bus.
Jei kiaušiniai yra patiekiami pusryčiams, turi būtinai būti padėtos jiems skirtos taurelės.
Kiaušiniai niekada nėra dedami į sidabrinius indus ir niekada nėra valgomi su sidabriniais įrankiais.