Įdaryti kiaušiniai su lašiša, grietine ir garstyčiomis

2025-04-17 Autorius oSkanu.lt

Įdaryti kiaušiniai su lašiša, grietine ir garstyčiomis
Artėja Velykos, kai kiaušinių yra suvalgoma labai daug. Bet turiu pripažinti, kad kiaušinių aš ir taip suvalgau gana daug. Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų iš kiaušinių, būtent juos ir yra įdaryti. Kadangi aš labai mėgstu rūkytą lašišą, tai sujungus šiuos du ingredientus į vieną, gaunu ne tik skanų patiekalą Velykoms, bet ir paprastiems pusryčiams. O ir sakyčiau, kad šis pasirinkimas gana sveikas, nes nėra naudojamas majonezas.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoj grietinės galima naudoti graikišką jogurtą, riebų varškės sūrį arba mascarpone sūrį.
  • Jei neturite Dižono garstyčių, tiks ir saldžios garstyčios arba garstyčių milteliai.
  • Ryžių actą galima pakeisti obuolių sidro actu, balzaminiu actu arba citrinų sultimis.
  • Rūkytą lašišą galite pakeisti sūdyta lašiša, silke, krabų lazdelėmis arba vegetariškai versijai – avokadu.
  • Vietoje šviežių krapų galima naudoti petražoles, laiškinius česnakus arba raudonėlius.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad kiaušiniai būtų tobulai kieti, virkite juos 9-10 minučių po to, kai vanduo užverda.
  • Šviežius kiaušinius sunkiau nulupti, todėl geriau naudokite 5-7 dienų senumo kiaušinius.
  • Kad kiaušinių lukštai lengviau nusiimtų, po virimo iškart panardinkite juos į lediniame vandenyje.
  • Įdarui paruošti galite naudoti maisto smulkintuvą, jei norite ypač kreminio rezultato.
  • Kiaušinius galima paruošti dieną prieš, o įdarą sumaišyti prieš pat patiekimą, kad išliktų šviežias.
  • Kad patiekalas būtų dar išvaizdingesnį, kiaušinius galite dekoruoti ne tik krapais, bet ir raudonųjų ikrų žiupsneliu, kaparėliais ar smulkiai supjaustytais raudonaisiais svogūnais.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 5
    • grietinė: 3-4 arbatinių šaukštelių
    • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • ryžių actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • rūkyta lašiša: pagal skonį
    • švieži krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kietai išverdame kiaušinius.
  2. 2. Išvirtus kiaušinius atvėsiname ir nulupame.
  3. 3. Tada perpjauname išilgai perpus.
  4. 4. Išimame trynius, kuriuos sutriname šakute kartu su grietine, garstyčiomis ir actu. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  5. 5. Pasiruoštą įdarą sudedame į kiaušinių baltymų puseles.
  6. 6. Galiausiai ant viršaus uždedame rūkytos lašišos bei užberiame krapų.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Kiaušinių salotos su žirneliais
(1)
Kiaušinių "Voriukai"
(1)