Kopūstų apkepas su daržovėmis

2023-08-27 Autorius oSkanu.lt

Kopūstų apkepas su daržovėmis
Sekmadienis, tokia diena kai galima nuveikti daugiau, nei pasisukioti virtuvėje, bet aš užuot kažką dariusi, eilinį kartą neatsispyriau pagundai pasisukioti virtuvėje.
Šiandien kepiau apkepą, ne bet kokį, o ... iš kopūstų. Tai Lenkijos virtuvės patiekalas. Man, mėgstančiai kopūstus, tai nuostabus patiekalas, kuris puikiai tinka valgyti tada, kai nesinori mėsos. Tikrai pamėginkite. :) 

Ingredientai

    • baltagūžiai kopūstai: 1,5 kilogramo
    • kiaušiniai: 5
    • svogūnai: 3
    • džiūvėsėliai: 1 stiklinės
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • morkos: 2
    • saldžiosios paprikos: 1
    • sviestas: 50 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą perpjauname į 4 dalis bei apverdame.
  2. 2. Nuvarviname bei smulkiai supjaustome.
  3. 3. Tuomet svogūnus susmulkiname, morkas sutarkuojame, o papriką supjaustome kubeliais bei apkepiname svieste.
  4. 4. Kepintas daržoves sumaišome su susmulkintais kopūstais, pagardiname druska bei pipirais, suberiame dalį džiūvėsėlių ir gerai išmaišome.
  5. 5. Tada kiaušinius išplakame su pienu.
  6. 6. Plakinį supilame į kopūstų masę bei išmaišome.
  7. 7. Po to kepimo indą patepame su sviestu, pabarstome džiūvėsėliais bei sudedame kopūstų masę.
  8. 8. Išlyginame bei užberiame ant viršaus džiūvėsėlius.
  9. 9. Dedame į orkaitę bei kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 50 minučių.
  10. 10. Patiekiame ir mėgaujamės!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau kopūstų apkepų receptų rasite: Kopūstų apkepai.
Kopūstų apkepas su daržovėmis

Zita

Gaminau ir patiko. Net nusirašiau receptą. :)
Atsakyti
Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
(2)
Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis
(1)
Vegetariškas pomidorų ir mocarelos pyragas
(1)
Kalafiorų apkepas
(3)