Jau pasakojau kaip pasigaminti tradicinį itališką risotto, kuris labai patiko ne tik mums, bet ir Jums. Nuo tos dienos tęsiu įvairiausius eksperimentus gaminant šį patiekalą. Šį kartą variantas su perlinėmis kruopomis ir moliūgu. Kai pats jų sezonas, tiesiog privalu išmėginti. Skanu iki negalėjimo. Bus kartojama jau artimiausiomis dienomis, mėginkite ir Jūs!
Ingredientai
luptų moliūgų: 400 gramų
raudonųjų svogūnų: 2
porų: 1
česnako: 2 skiltelių
perlinių kruopų: 300 gramų
tarkuoto sūrio: 150 gramų (naudoju "Džiugo")
lauro lapų, maltų paprikų
druskos
juodųjų pipirų
daržovių sultinio: 1 litro
sviesto: 50 gramų
alyvuogių aliejaus
grietinėlės: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Tada svogūnus ir porus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje ant sviesto bei šlakelio aliejaus.
3. Sudėkite susmulkintus česnakus ir moliūgą, porą minučių pakepinkite.
4. Suberkite perlines kruopas, pagardinkite druska, prieskoniais, dėkite lauro lapą ir gerai išmaišome.
5. Užpilkite trupučiu sultinio ir kepkite ant nedidelės kaitros (uždengę dangčiu), kartas nuo karto pamaišykite. Kai sultinį sugeria, užpilkite dar truputį - šitaip kol kruopos suminkštės.
6. Pabaigoje aš dar įpyliau šiek tiek grietinėlės, bet ji nėra būtina, nors mano asmenine nuomone labai tiko.
7. Užbarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite. Skanaukite!
Atsakinėjama į Komentarą