Kalafioro aš tikrai dažnai neperku, gal tik kartą per keletą mėnesių, o jeigu ir ką nors iš jo gaminu, tai įprastai būna
kalafioras keptas džiūvėsėliuose. Seniau šitaip paruoštą kalafiorą itin mėgau, bet ilgainiui šis kalafioro paruošimo būdas pabodo, todėl kuo toliau tuo dažniau tiesiog praeidavau pro kalafiorą parduotuvėje. Bet visai neseniai viename restorane teko paragauti Buffalo kalafioro kąsnelių ir buvau itin maloniai nustebinta jų skoniu. Net negalėjau patikėti, kad kalafioras šitaip dera su Buffalo padažu, ir jo skonis visai nenuobodus, bet atvirkščiai - tobulas! Be jokios abejonės, jau tą akimirką puikiai žinojau ką gaminsiu iš kalafioro, kai šis tik atsidurs mano virtuvėje.
Beje noriu pastebėti, kad kitą kartą gamindama būtinai gaminsiu dvigubą porciją, nes kalafioro kąsnelius su vyru suvalgėme vienu prisėdimu. Ir reikia nepamiršti, kad kalafioras yra labai nekaloringas, tad tai nebuvo jau tokia ir didelė nuodėmė.. Šitaip iškeptas kalafioras pats skaniausias dar karštas, tik ištrauktas iš orkaitės. Nors ir paskui pašildytas taip pat skanus, tik jau būna suminkštėjęs. Prie Buffalo kalafioro kąsnelių itin tinka "Ranch" arba jogurtinis padažai. Tokie kąsneliai gali būti tiek užkandis, tiek
garnyras. Bėgame gaminti!! 😉