Žiediniai kopūstai su mocarela

Autorius apie receptą

Aš pati itin mėgstu žiedinius kopūstus.. Vis ieškojau recepto su jais lengvai vakarienei ir pagaliau atradau. Nerealiai patiko. Vis valgiau negalėdama sustoti. Gaminsiu vėl ir vėl. Pabandykite ir Jūs! 

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 500 gramų
    • svogūnai: 1 
    • miltai: 80 gramų
    • kietasis sūris: 20 gramų (sutarkuotas bulvine tarka)
    • kiaušiniai: 2
    • mocarelos sūris: 70 gramų
    • malti juodieji pipirai
    • druska
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinį kopūstą išverdame garuose arba vandenyje.
  2. verdamas žiedinis kopūstas
  3. 2. Kai išvirtas žiedinis kopūstas atvėsta, išskirstome nedideliais žiedynėliais.
  4. 3. Smulkiai supjaustome svogūną.
  5. smulkiai supjaustytas svogūnas
  6. 4. Keptuvėje įkaitiname aliejaus.
  7. įkaitintas aliejus keptuvėje
  8. 5. Aliejuje apkepiname svogūną.
  9. apkepintas svogūnas
  10. 6. Tuomet sumaišome su žiediniais kopūstais ir mažais kubeliais supjaustytu mocarelos sūriu.
  11. 7. Miltus, kiaušinius ir prieskonius išplakame, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla.
  12. 8. Suberiame smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį, įmaišome žiedinius kopūstus su mocarela.
  13. 9. Kepame gerai įkaitintame aliejuje.
  14. 10. Aš dar prie jų pasigaminau padažą iš pomidorų padažo, majonezo ir česnako. Paragaujame. Gardumėlis!
  15. 11. Rekomendacija: Daugiau žiedinių kopūstų receptų rasite: Žiedinių kopūstų receptai.

Atsiliepimai

Gaivios salotos su vynuogėmis, nektarinais ir agurkais
(1)
Veganiški moliūgų Mac & Cheese makaronai su kokosų kremu
(1)
Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
(1)