Kepti žiediniai kopūstai (kalafiorai) džiūvėsėliuose

2020-04-14 Autorius oSkanu.lt

Kepti žiediniai kopūstai (kalafiorai) džiūvėsėliuose
Labai paprastas, bet skanus būdas iškepti žiedinius kopūstus - kalafiorus džiūvėsėliuose. Nuostabus užkandis. Darbo visai nedaug, ingredientai visiškai paprasti, paruošti pavyks net virtuvės naujokui. Pamėginkite jau šiandien! :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinį kopūstą nuplaukite ir suskirstykite žiedynais.
  2. 2. Tuomet puode užvirinkite vandenį, berkite pusė arbatinio šaukštelio druskos, dėkite žiedinį kopūstą ir pavirkite maždaug 3-5 minutes.
  3. 3. Apvirusius kopūsto žiedynus ištraukite kiaurasamčiu, leiskite nusibėgti bei atvėsti.
  4. 4. Tada kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos bei pipirų.
  5. 5. Plakinyje pamirkykite žiedinio kopūsto žiedynus, apvartykite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Avokadų ir kiaušinių užkandis
(4)
Traškūs triušienos gabalėliai su saldžiarūgščiu padažu
(3)